Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обелен картоф в обувката - звучи откачено, но ще се изненадате от ползите

25 декември 2021, 12:20 часа

Удобните висококачествени обувки са важни за човека, но се замисляме когато ни създават проблеми със здравето на краката. Ако наистина харесвате обувките си, но ви стискат? Или изведнъж сте забелязали неприятна миризма? Не се отказвайте от закупения модел! Има прост и достъпен начин да се отървете от проблема. Обикновените картофи ще ти помогнат.

Какво може да направи кореноплодният зеленчук? Много!

Стреч обувки

Моделите, се изработват по универсални шаблони. Осреднените параметри не са в състояние да вземат предвид всички индивидуални характеристики на стъпалото. Често неудобството се вижда след покупката им, това не се счита за причина за смяна на чифта. Резултатът е мазоли.

Тесни обувки

Можете, да закупите чифт с един размер по-голям. И някои го правят с надеждата да се отърват от проблема. Но в същото време получават друг. Поради несъответствието в дължината на обувките, те започват да хлопат при ходене, излизайки от петата.

Важно! Поради влагата, съдържаща се в картофа, може да разтегне обувката и да не ви стискат.

Това се превръща в истинско спасение за жените, които изпитват дискомфорт от деформираните стави на пръстите. Но възможностите на картофите не се ограничават само до тук.

Искате да се отървете от неприятната миризмата в обувките?

Дори и най-добрата поддръжка на обувките с течение на времето започват да миришат лошо. За съжаление, всеки чифт обувки са податливи на това, независимо от материала.

Как да използвате картофите?

За какви обувки могат да се използват картофите?

Важен е материала на вашите обувки, когато решите да използвате картофи.

Важно! Методът работи най-добре при кожените модели. Обувките от набук, изкуствена кожа, еко кожа не се поддават. За леки тъкани процедурата е почти безполезна.

Как да разтегнем обувките с картофи?

Обелете два картофа с правилния размер и увийте всеки с хартия, кърпа или вестник, но само един слой. Не забравяйте, че картофите трябва да са плътно вкарани към пръста на обувката. Твърде малките картофи няма да имат същия ефект, а твърде големите могат да повредят новите ви обувки. Картофите трябва да се оставят в обувките за една нощ - през това време грудките ще изсъхнат и материалът ще абсорбира цялата влага.

Между другото, този метод ще ви помогне не само да разтегнете обувките си, но и да се отървете от неприятната миризма. Трябва да знаете, че картофите са най-ефективни при обувки, направени от кожа.

Ако обувките ви са тесни? Не се измъчвайте! Започнете да белите картофи!

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес