Откажете се от тези навици, ако искате да запазите доброто си зрение

13452
Откажете се от тези навици, ако искате да запазите доброто си зрение
Снимка: Amateur Hub / Pexels

Доброто зрение идва от природата за повечето хора. Без значение дали сте от тези, основната ви задача е да не нараните очите си. Способността ни да виждаме света ясно зависи именно от тяхното здраве.

Обаче лошите навици могат да развалят зрението ни. Поради тези 5 фактора рискуваме дори да ослепеем. Затова се опитайте да се отървете от тях възможно по-бързо.

Тъмночервената светлина сутрин съхранява зрението

Краткотрайно въздействие с тъмночервена светлина върху очите сутрин помага срещу влошаване на зрението, твърдят учени. Статията на изсл...

1. Гледате непрекъснато смартфона си. Когато се опитваме да четем текст на екрана, напрягаме очите си твърде много. Очите се опитват да видят малки букви или картинки. С течение на времето навикът да се взирате в смартфона с часове може да доведе до замъглено зрение, сухота в очите и замайване. Затова правете кратка почивка на всеки 25-30 минути. През това време очите ще си починат малко от екрана.

2. Гледане на телевизия през нощта. Гледането на всеки светъл екран на тъмно е вредно. Нивата на светлина се променят драстично, очите са постоянно напрегнати. Това може да провокира бърза умора на очите, остра болка, сухота. Офталмолозите също забраняват четенето в полумрака. Очите ви се свиват, опитвайки се да погледнете текста. Не забравяйте да включите ярка лампа, докато гледате телевизия или четете.

3. Навикът да не носите очила. Ако по имате предписание от лекар да носите очила, те трябва да се носят. Защото в противен случай това води до още по-голяма загуба на зрението. Също така, бръчките могат да се появят преждевременно около очите. През лятото задължително носете слънчеви очила. Прекомерната слънчева радиация има изключително негативен ефект върху ретината. Усещаме дискомфорт, а след това дори главоболие. През зимата офталмолозите също препоръчват носенето на очила. Те ще ви предпазят от ослепително лъскавия сняг.

4. Навикът да търкате очите си. Толкова е хубаво да разтриеш очите си. Това е истинско удоволствие. Но часът на разплата за удоволствието може да дойде много бързо. Когато правим това, ние въвеждаме бактерии и мръсотия в очите си. Настанявате върху лигавиците си патогени, които причиняват деформация на роговицата, зачервяване и други неразположения. Никога не посягайте към окото с мръсни пръсти и винаги носете чиста кърпичка със себе си за всеки случай.

Учените откриха лесен начин за подобряване на зрението

Ползите за здравето от физическата активност са известни от доста време. Сега учените откриха още една причина да започнете да спортува...

5. Прекомерна употреба на капки за очи. Когато използваме капките много дълго време, очите ни получават прекомерно количество влага. Това важи особено за капките, които сте си предписали сами. Самолечението често води до частична загуба на зрение! Ако лекар ви е предписал капки, не забравяйте да следвате инструкциите. Не използвайте капки твърде дълго. Можете допълнително да влошите зрението си.

За да запазите зрението си, трябва да се грижите добре за очите си. Отървете се от тези 5 лоши навика, които могат да увредят зрението ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com