Отмийте негативните емоции с вода

6074
Отмийте негативните емоции с вода
Снимка: iStock/Guliver

Изследвания показват, че миенето е полезно не само за хигиена, но и помага да се отървете от негативните емоции. Престоят в чисти стаи също ни влияе добре. Измиването може да ви помогне да се отървете от негативните емоции. Не само физическата, но и душевната хигиена е от решаващо значение за нашето ментално здраве. Позитивните мисли и чувства също са от огромно значение за да може ефекта да се разгърне напълно. Според учените провели изследването, по-голямата част от хората в света не обръщат достатъчно внимание на малки неща от ежедневието, които биха могли да ги накарат да се чувстват значително по-добре.

Емоциите се отмиват със сапун и вода

На кои части от тялото се отразяват тези 5 емоции

Много изследователи отдавна се опитват да установят връзката между духа и тялото. Учени във Финландия правят проучване чрез 5 експериме...

„Чрез измиване на ръцете, вземане на душ или дори само мислене за тези дейности можем да „отмием“ неморалността, неприятните чувства и натрапчивите съмнения", казва Спайк Лий, изследовател от университета в Мичиган. Оказва се, че миенето като метафора за прочистване до голяма степен влияе на психиката ни. Има едно "но".

Водата ще отмие не само нервността, но и ентусиазма и забавлението

Специалистите предупреждават, че измиващият ефект помага да се отървете от съпътстващите емоции, независимо дали са отрицателни или положителни. Водата намалява въздействието на предишни преживявания и ситуации. Ако сте забавни или развълнувани, душ или вана могат да „отмият“ и тези чувства.

Спомнете си, когато сте направили нещо неетично

Емоционална манипулация - как да разпознаете и избегнете

Ако винаги само даваме, се чувстваме празни и манипулирани, губим самоуважението, необходимо за ежедневното щастие. Емоциите са това, ...

За да проучат влиянието на миенето и чистотата върху емоционалното състояние на хората и техните вярвания, изследователите помолиха група хора да оценят своя морал и морала на другите. Субектите бяха разделени и подложени на различни влияния. Първо, всички бяха помолени да си спомнят за неетично действие, което са извършили в миналото. След това с помощта на специални психологически тестове е измерено тяхното ниво на вина. Някои участници бяха тествани в чиста стая, други в нечисто, мръсно пространство. Някои от субектите имаха достъп до бактерицидно измиване на ръцете и възможността да направят добро дело след експеримента. Както се оказа?

Чисто тяло = чиста съвест?

Участниците, които са били тествани в мръсни стаи, са имали по-ниска оценка за морала на другите от тези, изследвани в чисти интериори. Хората, които са използвали почистващ препарат за ръце, се чувстват по-малко виновни за грешките, които са извършили, отколкото тези, които не са го направили. Оказа се също, че участниците от групата за миене на ръце са най-малко склонни да решат да участват в добро дело (изследователите предложиха доброволчество). Изследователите казват, че най-вероятно не е трябвало да се поправят за престъпления, предизвикващи вина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com