Отслабване с чесън – ето как се прави

8934
Отслабване с чесън – ето как се прави
Снимка: iStock

Чесънът се използва най-вече като подправка, но освен това той има и куп лечебни свойства. Доказано е, че хранителните вещества, съдържащи се в него, повишават имунитета, намаляват възпалението, предотвратяват преждевременното стареене и предпазват кръвоносните съдове от увреждане. Това намалява риска от сърдечни заболявания и остеоартрит. Но знаете ли, че чесънът може да ви помогне и да отслабнете?

Хранителна стойност на чесъна

Той е отличен източник на витамин В6, витамин С, манган и селен. Също така е ценен източник на други минерали като фосфор, калий, калций, желязо и мед.

Корейски учени стигат до извода, че чесънът насърчава загубата на тегло поради съединение в състава му, наречено алицин. Проучване, публикувано в Journal of Nutrition през 2011 г., доказва връзка между чесъна и изгарянето на мазнини.

Екстрактът от стар чесън също е известен с това, че помага за загубата на тегло, когато се комбинира с упражнения.

Проучване, публикувано в Nutrition Research and Practice, доказва, че този метод намалява риска от сърдечно-съдови заболявания при жени в постменопауза.

"Драконов зъб" срещу вируси и бактерии: Невероятните ползи на чесъна

В древността растението е култивирано от римляни, гърци, египтяни, араби и евреи. Продуктът се споменава в митологията на тези народи. ...

Консумацията на пресен чесън също насърчава загубата на тегло. Няколко проучвания доказват, че смачкването на чесъна и оставянето му на стайна температура в продължение на 10 минути преди готвене помага да се запазят 70% от полезните вещества в него в сравнение с незабавното му прибавяне към ястията.

Също така се препоръчва никога да не печете чесън в микровълнова, тъй като това води до загуба на полезните му свойства. 

Хранителните вещества в чесъна помагат за свалянето на излишните килограми. Когато се консумира в комбинация със здравословна диета и редовни тренировки, той може да помогне да загубата на тегло.

Ефектът му се дължи на неговата способност да повишава енергията и да изгаря калории. Хранителните вещества в чесъна помагат за засилване на метаболизма, което е от полза за желаещите да отслабнат.

Консумиран на празен стомах, чесънът запазва ситостта за по-дълго и предпазва от преяждане, като по този начин насърчава загубата на тегло. Той действа и като средство за потискане на апетита, благодарение на което се избягва преяждането.

Ползите за здравето от черния чесън

Черният чесън придобива все по-голяма популярност. Той всъщност е обикновен чесън, подложен на ферментация като за целта се излага на в...

Според проучване, публикувано в Journal of Nutrition, чесънът стимулира изгарянето на мазнини.

Той също така има детоксикиращи свойства, което помага за изхвърляне на токсините от тялото, които затрудняват храносмилането и по този начин насърчава загубата на тегло.

Как е правилно да се консумира чесън за отслабване?

Можете да консумирате 2 скилидки чесън на празен стомах всеки ден. Бременни жени, деца, хора с ниско кръвно налягане, с нарушения на кръвосъсирването и с диабет е по-добре да се въздържат от употребата на този лек.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар или с диетолог, както и да отмени препоръките им!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com