Папагал се върна при собственика си, след като проговори

61454
Папагал се върна при собственика си, след като проговори

Говорещ папагал-беглец на име Зорба идентифицира собственика си в полицейско разпознаване, като убедително имитира гласа му, пише в. "Дейли експрес".

Тригодишният Зорба от вида Африкански сив папагал (Жако) избягал, докато стопанинът му Алън Лазаръс от Лондон почиствал кафеза му. Пернатият беглец се впуснал в одисея, завършила шест седмици по-късно в полицейското управление.

Папагал стана герой спасявайки стопанката си

Екшънът се развил в Лондон при, на пръв поглед, съвсем безобидна разходка в парка. Жената отишла на общественото място, за да може пап...

По време на странстванията си Зорба успял да осуети няколко опита да бъде заловен от служители на Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA) и пожарникари. При нападение на врани беглецът изгубил идентификационния си пръстен. В крайна сметка Зорба се озовал в магазина на продавач на кебап.

Собственикът му Алън Лазаръс обаче някак успял да проследи своя любимец, който струва 2000 лири, и се свързал с полицията. След като служителите на реда "отвели" беглеца Зорба в управлението, стопанинът му бил поканен за разпознаване. Г-н Лазаръс показал на полицаите клипчета на Зорба на телефона си, както и документи за закупуването му от развъдник в Лестър.

Но тъй като папагалът приличал на всеки друг представител на вида, Алън започнал да се отчайва, че ще може да докаже собствеността си. За негов късмет в този момент
телефонът му звъннал. Лазаръс посегнал да го изключи, когато папагалът отговорил на повикването, имитирайки съвършено гласа на стопанина си. Това се оказало достатъчно доказателство за полицейските служители и те незабавно върнали беглеца Зорба на собственика му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...