Помага ли диетата Дъброу да отслабнете?

6675
Помага ли диетата Дъброу да отслабнете?
Снимка: iStock

Разработена от няколко риалити шоута в Америка, диетата Дъброу (The Dubrow Diet) комбинира периодично гладуване с диета с ниско съдържание на въглехидрати. Тази диета може да ви помогне да отслабнете, да се почувствате по-млади и да промените тялото и живота си отвътре.

Какво представлява диетата Дъброу?

Какво представлява водната диета и за кого е подходяща

Най-простата, най-ефективната и, което е важно, най-евтина от всички диети е водната. Тя има много положителни аспекти и позволява не с...

Според създателите ѝ тя може да подобри контрола на кръвната захар, да повиши нивата на енергия, да стимулира изгарянето на мазнините и да забави признаците на стареене. Диетатата е с ниско съдържание на въглехидрати, включва практикуване на периодично гладуване и ограничаване на приема на храна до определени часове от деня. Твърде подобна е на кето диетата, поради което има толкова много противници.

Как да я спазваме?

Диетата Дъброу е разделена на три фази, които се различават в зависимост от графика на хранене. Първата фаза се нарича „ Готови за червения килим “ и включва гладуване в продължение на 16 часа и ограничаване на приема на храна до 8 часа на ден. Това е често срещан тип периодично гладуване, известен като метод 16/8. Тази фаза трябва да продължи от 2 до 5 дни в началото на диетата. Смята се, че помага за изчистване на сигналите за глад, и така да започнете да губите от теглото си.

Първата фаза е най-рестриктивна и насърчава консумацията на храни като постни протеини, здравословни мазнини, зеленчуци без нишесте, плодове, млечни продукти и малки количества ядки, семена и сложни въглехидрати.

Втората фаза на диетата, известна като "Лято идва", трябва да се спазва, докато достигнете поставената си цел за тегло. Подобно на първата фаза, тя включва периоди на гладуване, които продължават от 12 до 16 часа, в зависимост от това колко бързо бихме искали да постигнем целите си. Тази фаза също така задава насоки за групите храни, които трябва да ядете, както и тяхното количество.

Чудото на супер ефективната скандинавска диета: Как работи?

Сузи Венгел е датска диетоложка, която споделя проста, но безкрайно ефективна диета, която трупа много популярност из привържениците на...

Във втората фаза трябва да ядем:

2-3 порции зеленчуци без нишесте, 2-3 порции чист протеин, 2-3 порции здравословни мазнини, 1 порция млечни продукти, 1-2 порции плодове, 1 порция ядки или семена, 1 порция сложни въглехидрати.

След като достигнем желаното тегло, ще започнем последната фаза на дългосрочната диета за поддържане на теглото, която е известна като „Изглеждайте привлекателно, живеейки като човек“. Тази фаза следва същите принципи като втората фаза, но включва: гладуване по 16 часа на ден два пъти седмично и след това гладуване по 12 часа за останалите 5 дни.

Помага ли ви да отслабнете?

Категорично ДА! Диетата е с ниско съдържание на въглехидрати, което може да помогне за ускоряване на метаболизма и намаляване на глада и мазнините в корема. Освен това включва периодично гладуване за което е доказано, че помага при загуба на тегло. Всъщност проучванията показват, че периодичното гладуване може да бъде толкова ефективно, колкото и ограничаването на калориите за насърчаване на загубата на тегло, като се отбелязва, че 3 до 12 седмици периодично гладуване могат да доведат до загуба на 8% от телесното ви тегло.

8 знака, че имате нужда от диета

Понякога натрупването на килограми става бавно, а вие сте прекалено заети да го забележите. Не искате да мислите за това в момента или ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com