Правете това, за да поддържате връзката си щастлива и пълноценна

7693
Правете това, за да поддържате връзката си щастлива и пълноценна
Снимка: iStock

Взаимоотношенията са като растенията - ако не ги поливате с малко свежа вода от време на време, те изсъхват. Тежките моменти се превръщат в механично влизане и излизане. Вълнуващите срещи се превръщат в гледане на филми. Удобството и комфортът заместват вълнението. Това, че сте във връзка, не означава, че трябва да спрете да съблазнявате, флиртувате и ухажвате. Трудно е да поддържате нещата свежи и вълнуващи, когато вече сте от дълго време заедно и имате отговорна работа, ежедневни задължения или крещящи деца вкъщи. Но не са необходими часове наред, за да поддържате връзката си щастлива. Няколко прости неща са достатъчни, за да я подправят и да предпазят любовното ви растение от пресъхване.

Кои са положителните и отрицателните страни при връзка с жена Риби?

Най-честите убийци на връзката не са децата, напълняването или свекървата-чудовище. Когато връзката ви стане предвидима, тя става толкова вълнуваща, колкото да гледате как сладолед се топи на слънце. Знаете кой ще сготви вечерята, кой ще вземе децата и какво предаване ще гледате в събота вечер. Седмицата свършва, повтаря се. Нищо чудно, че психолозите са установили, че фокусирането върху новостите, разнообразието и изненадите може да помогне на двойките да възродят любовта си и да се почувстват отново по-близки. Но повечето нови идеи отиват в кутията ви "трябва да направим това", заедно с всички други задачи, които никога не сте направили. Затова, вместо да казвате, че трябва да го направите, запишете го в календара си и когато дойде време, го направете.

23 съвета за щастлива връзка

Ето няколко предложения, които да раздвижат връзката ви:

- Вземете курс по готварство

- Посетете град, който винаги сте искали да видите

- Пребройте падащите звезди през нощта

- Напишете кратко писмо един до друг

- Направете коктейли заедно

5 грешки, които ви пречат да изградите щастлива връзка

Правенето на нещо ново добавя подправките, които правят ястието ви незабравимо.

Трябва да прекарвате известно време сами, ако искате да сте щастливи заедно. Човек осъзнава стойността на нещо едва когато вече не го притежава. Помислете за любимата си храна. Ако я ядете всеки ден, ви става лошо само от миризмата. Но няколко седмици без нея и вкусът ѝ започва да ви липсва. Връзката ви работи по същия начин. Повечето двойки прекарват много време заедно - стават сутрин и закусват, вечерят и си лягат. Те приемат партньора си за даденост. Не е необходимо да прекарате четири седмици в медитация в тибетски храм, но отделянето на малко време за себе си върши чудеса. Дайте на себе си възможност да оцените любовта си и тя да се развие.

Повечето хора обичат да правят нещо хубаво за партньора си. Но за съжаление много партньори го приемат за даденост, особено малките неща. Сутрешното кафе. Миенето на чиниите. Малко масажна гърба след дълъг ден. Ако оставяте тези неща да се изплъзнат, без да ги оцените, партньорът ви няма да се чувства видян и оценен. Но ако ги признаете, ще създадете по-дълбока връзка и мотивация те да продължат. Погрешното схващане на повечето хора е, че признателността и благодарността трябва да са свързани с нещо ново всеки ден. Това не е така.

7 магически фрази, които ще укрепят взаимоотношенията

Задавайте трудните и тежки въпроси 

Големите промени рядко са внезапни именно това ги прави опасни. Но защо толкова много двойки не ги забелязват, докато не стане твърде късно? Защото не им дават времето и пространството, от които се нуждаят. Сядайте заедно веднъж месечно и говорете за това как се чувствате. 

Обобщение

Дори най-добрата връзка се нуждае от постоянни усилия и именно това я прави страхотна. Отделяйте по един уикенд на месец, за да правите нещо ново и вълнуващо. Прекарвайте известно време сами със себе си на всеки два до три месеца, вместо да приемате присъствието на другия за даденост. Редовно размишлявайте върху връзката си с помощта на някои задълбочени въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо растителното мляко може да е опасно?

Топ 4 на най-манипулативните зодии

Тези 6 фрази показват, че сте щастлив човек!

5 подли хранителни навици, които могат да доведат до киселини

Как да завиждате правилно и да не се сравнявате с другите?

4 начина да направите пицата здравословна

Ето защо не трябва да оставяте черпак или лъжица в тенджера със супа

Запазете спокойствие: Тази емоция увеличава риска от инсулти и инфаркти

Учени казаха защо са нужни заместители на солта

Четири вътрешни нагласи, които постоянно ви пречат да постигнете успех

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com