Предимства на геймърските компютри втора ръка

1119
Предимства на геймърските компютри втора ръка
Снимка: iStock/Guliver

Обичате компютърните игри и ви се иска имате машина от висок клас, но цените им са толкова високи, че си давате сметка, че трудно можете да си я позволите с парите, които разполагате.

Всъщност, не се налага да отлагате във времето покупката, нито да събирате с месеци пари, за да я направите факт. Просто можете да разгледате геймърските компютри втора ръка .

Защо геймърски машини втора употреба?

Ако сте от хората, които смятат, че покупката на машина втора ръка означава да закупите компютър с по-ниско качество или с някакъв дефект, съвсем откровено ви казвате, че грешите.

Истината е, че с покупката на геймърски компютър second hand не само няма да сгрешите, но и ще направите много добра и изгодна сделка, тъй като:

● Купувайки употребявана машина можете да се снабдите с много по-мощен компютър за парите си. Това е възможно, тъй като цените на геймърските компютри втора ръка са доста по-ниски от цените на новите машини (понякога цената е с до 55 - 60% по- ниска). Така можете да се оборудвате с компютър за игри от висок клас и да платите за него сума, която няма да ви причини сърцебиене.

● Ако разполагате със съвсем ограничен бюджет, можете да купите геймърска машина, която да се впише в него и да я надградите, когато имате възможност.

● 99% от употребяваните компютри за игри за от водещи марки, което на практика означава, че качеството на компонентите им е на много високо ниво.

● Ако пазарувате от специализиран магазин сте сигурни в качеството на компютъра и при покупката ви се предоставя гаранция.

Как да изберете употребяван геймърски компютър?

Тъй като търсите изгодна сделка, оставете всичките си притеснения на страна (заедно с неудобството) и изберете машина въз основа на най-добрата комбинация от компоненти (конфигурация), която можете да откриете за цената, която сте готови да похарчите.

● Обърнете внимание на процесора. Казваме ви това, тъй като ако решите да го надстройвате по-късно, процесорът може да ви излезе на цена колкото цялата машина. Препоръчваме ви да се спрете на машина с процесор Core 7, тъй като са най-достъпните като цена, но ако можете да отделите още мъничко средства за поколение 8, няма да сгрешите.

● Погледнете и RAM - а на геймърските компютри втора ръка. Ако откриете машина с предварително инсталиран 16 RAM, можете да се поздравите за големия си късмет, тъй като за игрите знаете, 16 RAM е просто прекрасно. Но ако нямате този късмет и 8 RAM си е доста прилична сделка.

● Добрата графика стои в основата на всички геймърски компютри. Затова е добре да обърнете специално внимание с каква графична карта е оборудвана машината. Най-добре би било картата да е от серията NVIDIA GeForce RTX.

● Съхранението също е важно, за да играете спокойно на любимите си компютърни игри и затова не бива да го пренебрегвате. Страхотно би било, ако откриете геймърска машина с инсталиран HDD и SSD. Но ако не сте сред щастливците, задължително след покупката трябва да се оборудвате и със SSD, ако искате всички игри и други файлове да се зареждат моментално.

● Захранването, охлаждането и кутията също не са за подценяване. За предпочитане е захранването на геймърския компютър да е оригиналното и да не е ремонтирано, тъй като от неговата работа зависи ефективността на машината.

Охлаждането пък оказва влияние върху работата на процесора и е добре, ако имате възможност да избирате да сте спрете на охлаждане с по-големи и мощни вентилатори, тъй като те вдигат по-малко шум и охлаждат много по-добре.

Що се отнася до кутията, винаги избирайте по-голяма кутия, за да можете да по-късен етап да надграждате спокойно геймърския си компютър.

● Дънната платка е един от най-важните компоненти на всеки един компютър, без която нито един от изброените по-горе елементи не биха могли да изпълняват каквито и да е функции. Затова е добре да се уверите, че е напълно изправна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com