Приятели, от които нямате нужда

6366
Приятели, от които нямате нужда
Снимка: iStock

Някои хора вярват, че приятелството е много по-важно от връзката. Че можете да правите без гадже или приятелка, но не и без приятел. Някой, с когото можете да споделяте неща, да вярвате, да прегръщате и най-важното - да обичате. Но намирането на истински приятел не винаги е лесно. Хората ще дойдат в живота ви и ще изчезнат, но това са тези, които ще останат до вас въпреки всичко.

Има приятели, които променят напълно живота ви към по-добро, а има и такива, които само ви предават. Понякога не успяваме да разпознаем токсичното приятелство, защото все още се вкопчваме в спомените, които имаме с този човек. Може би трябва да помислите за приятелството си и да решите дали наистина имате нужда от този човек в живота си. Ако не дават нищо положително, тогава най-добре е да се сбогувате завинаги. Ще ви дадем пример за някои видове приятели, от които просто не се нуждаете:

Когато мъжът иска да сте повече от приятели, а ти не

Неудобна ситуация е мъж да ви кани на среща и да има сериозни намерения към вас, а вие да го виждате само като добър приятел. Как трябв...

Приятели, които ви приемат за даденост

Може да ги смятате за „приятели“, но наистина ли са приятели, ако се месят в живота ви, както намерят за добре? Понякога се чувстваме прекалено удобно и приемаме приятелството си за даденост, но това не е извинение. Опитваш се да им помагаш отново и отново, даваш им всичко, но пак не получаваш нищо обратно. Те не оценяват това, което правите за тях, но преди всичко не оценяват вашето приятелство.

Това е приятелят, който никога не ви връща услугата и почти никога не е там, когато имате нужда от него. Приятелството трябва да бъде взаимно, а не едностранно. Не можете да бъдете щастливи с приятел, който ви приема за даденост. Така че, макар че може да е трудно и дори да ги обичате, най-добре е да го оставите. Те просто не си струват времето ви.

Приятели, които те съдят

Защо имаме нужда от приятели?

Приятелите ни дават усещане за стабилност и спокойствие, някой, с който можем да поемаме рискове. Трябва да ценим приятелите, с тях мож...

Добре известен факт е, че приятелите никога не трябва да ви съдят. Те може да не винаги са съгласни с вашите решения в живота, но трябва да ви пазят, независимо от всичко. Приятел, който ви съди по вашите решения или дори по дрехите, които носите, не е този, който искате в живота си. Трябва да се чувствате комфортно сред приятелите си и да не се страхувате да бъдете себе си, но ако те карат да се чувствате така, сякаш сте съдени, тогава това е червен флаг.  Разбира се, имате нужда от честен приятел, но има тънка граница между това да ви кажа истината от уважение и да ви говори нещо, което ще ви разстрои.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com