Приятелството с "бившите" е пагубно за здравето

3907
Приятелството с "бившите" е пагубно за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Психолози от САЩ са установили, че поддържането на приятелски отношения с бившите романтични партньори е вредно за здравето. Изследването на учените е публикувано в Personality and Individual Differences, съобщава Daily Mail.

Специалистите са установили, че поддържането на отношения с бивши романтични партньори преследва разнообразни цели. По-конкретно за мъжете е много по-важно желанието да продължат сексуалните и битовите практики в сравнение с жените.

Всички отношения се развиват по четири сценария

Изследователи от университета на Илинойс са установили четири различни типа на романтичните отношения и са изяснили кои от тях впоследс...

Но в случай на силна привързаност поддържането на продължителни отношения без взаимност води до развитие на психопатия – синдром с прояви на безсърдечие, лъжливост, егоцентричност и ниска емоционалност.

Учените са стигнали до своите изводи, след като провели две изследвания. В първото (с 348 участници) респондентите трябвало да назоват причините, поради които биха могли да продължат отношения с бившите си партньори.

Във второто (с 513 участници) респондентите оценявали важността и мотивите за поддържане на отношения с бившите романтични партньори.

 

Жестоки истини за отношенията, с които трябва да се примирите

Колкото и да ни се иска всичко да е мед и рози във връзката ни, това няма как да се случи. Истината е, че няма перфектни хора, както и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com