X
 
 

Приятелството в САЩ става все по-дефицитна стока

723 1
photo of Приятелството в САЩ става все по-дефицитна стока
Снимка: iStock/Guliver
Ново проучване, проведено от компанията OnePoll, разкри доста тъжна новина: средностатистическият възрастен американец не е създавал ново приятелство през последните пет години.

Проучването, поръчано от уебсайт за социално планиране Evite, също установи, че 45% от анкетираните 2000 възрастни признават, че се борят да си създадат нови приятели. Около 42% от участниците в проучването разкриха, че се боят да се сприятеляват, защото са срамежливи и интровертни.

Фестивал на приятелството обедини деца от различни етноси в Ценово

И през ваканцията в двора на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово звучеше весела детска глъч. Проведе се последната проява на Фестива...

30% от анкетираните възрастни казват, че имат проблеми с приятелството си, тъй като не са големи почитатели да ходят по барове, докато една трета казват, че се чувстват сякаш всички останали вече имат утвърдени групи приятели. Около 29% обаче казват, че семейните ангажименти не им позволяват да се сприятеляват, докато 28% обвиняват хобитата си, че не водят до приятелство. Други 21% казват, че преместването в нов град е това, което ги възпрепятства да намерят новата си група приятели.

Въпреки това, почти половината от анкетираните (45%) заявяват, че ще положат големи усилия за създаване на приятели, ако просто знаят как да правят това.

"За 45%, които искат да направят нови приятели, най-добрият и най-недооценен начин да направите това в наши дни е все още чрез личен контакт. Можете да организирате парти или нещо по-просто - като клуб за книги или щастлив час, и да кажете на всеки от гостите си да доведе приятел. Ще се изненадате как естествено социалните кръгове могат да се съберат и от трайните връзки, които можете да направите, когато се свързвате лично с хората", казва Пиера Пицо, специалист от групата на Evite.

По-голямата част от анкетираните също споделят общо мнение: Да се сприятелиш с много хора е по-лесно в началото на 20-те години, като повечето участници казват, че имат най-голям брой приятели докато са на около 23 години. 36% обаче смятат, че са най-популярни, когато са били на възраст под 21 години.

5-те златни правила на вечното приятелство

Понякога приятелите ни са единствената опора, която имаме и единствените хора, на които можем да разчитаме. Ценните им съвети,&nbs...

Проучването установява също, че средният възрастен в САЩ има 16 активни приятелства. От тези 16, трима се считат за приятели през целия живот, пет са достатъчно близки, до степен, че бихте могли да се мотаете с тях постоянно, а останалите осем са доста приятни - но не достатъчно, за да сте с тях много често.

Почти 50% от участниците също са заявили, че все още са в контакт с близки приятели от гимназията, докато 31% са казали, че все още поддържат връзка с приятели от колежа. Около 30% са казали, че все още поддържат приятелства със своите съседи от детството. 48% от участниците разкриха, че предишното работно място е било там, където са формирали повечето си приятелства.

82% от анкетираните казват, че трайните приятелства са трудни за намиране, като 63% твърдят, че отдалечаването е убийство на приятелството, а 61% твърдят, че естествено съзряването е това, което причинява приятелството да избледнее. От друга страна, 32% са казали, че предателството и това, че нямате приятели тогава, когато имате нужда от тях, са основните виновници за неуспешните приятелства.

Какво ще кажете за първите пет черти на добър приятел? Е, участниците в проучването заявиха, че честността, доверието, лоялността, добротата и доброто чувство за хумор са най-важните характеристики на един приятел.

Приятелските отношения помагат за по-доброто функциониране на мозъка

Приятелството и добронамерени отношения позволяват значително да се забави стареенето на мозъка. Това установи група учени от Северозап...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално