Приятелството в САЩ става все по-дефицитна стока

2359
Приятелството в САЩ става все по-дефицитна стока
Снимка: iStock/Guliver

Ново проучване, проведено от компанията OnePoll, разкри доста тъжна новина: средностатистическият възрастен американец не е създавал ново приятелство през последните пет години.

Проучването, поръчано от уебсайт за социално планиране Evite, също установи, че 45% от анкетираните 2000 възрастни признават, че се борят да си създадат нови приятели. Около 42% от участниците в проучването разкриха, че се боят да се сприятеляват, защото са срамежливи и интровертни.

Фестивал на приятелството обедини деца от различни етноси в Ценово

И през ваканцията в двора на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово звучеше весела детска глъч. Проведе се последната проява на Фестива...

30% от анкетираните възрастни казват, че имат проблеми с приятелството си, тъй като не са големи почитатели да ходят по барове, докато една трета казват, че се чувстват сякаш всички останали вече имат утвърдени групи приятели. Около 29% обаче казват, че семейните ангажименти не им позволяват да се сприятеляват, докато 28% обвиняват хобитата си, че не водят до приятелство. Други 21% казват, че преместването в нов град е това, което ги възпрепятства да намерят новата си група приятели.

Въпреки това, почти половината от анкетираните (45%) заявяват, че ще положат големи усилия за създаване на приятели, ако просто знаят как да правят това.

"За 45%, които искат да направят нови приятели, най-добрият и най-недооценен начин да направите това в наши дни е все още чрез личен контакт. Можете да организирате парти или нещо по-просто - като клуб за книги или щастлив час, и да кажете на всеки от гостите си да доведе приятел. Ще се изненадате как естествено социалните кръгове могат да се съберат и от трайните връзки, които можете да направите, когато се свързвате лично с хората", казва Пиера Пицо, специалист от групата на Evite.

По-голямата част от анкетираните също споделят общо мнение: Да се сприятелиш с много хора е по-лесно в началото на 20-те години, като повечето участници казват, че имат най-голям брой приятели докато са на около 23 години. 36% обаче смятат, че са най-популярни, когато са били на възраст под 21 години.

5-те златни правила на вечното приятелство

Понякога приятелите ни са единствената опора, която имаме и единствените хора, на които можем да разчитаме. Ценните им съвети,&nbs...

Проучването установява също, че средният възрастен в САЩ има 16 активни приятелства. От тези 16, трима се считат за приятели през целия живот, пет са достатъчно близки, до степен, че бихте могли да се мотаете с тях постоянно, а останалите осем са доста приятни - но не достатъчно, за да сте с тях много често.

Почти 50% от участниците също са заявили, че все още са в контакт с близки приятели от гимназията, докато 31% са казали, че все още поддържат връзка с приятели от колежа. Около 30% са казали, че все още поддържат приятелства със своите съседи от детството. 48% от участниците разкриха, че предишното работно място е било там, където са формирали повечето си приятелства.

82% от анкетираните казват, че трайните приятелства са трудни за намиране, като 63% твърдят, че отдалечаването е убийство на приятелството, а 61% твърдят, че естествено съзряването е това, което причинява приятелството да избледнее. От друга страна, 32% са казали, че предателството и това, че нямате приятели тогава, когато имате нужда от тях, са основните виновници за неуспешните приятелства.

Какво ще кажете за първите пет черти на добър приятел? Е, участниците в проучването заявиха, че честността, доверието, лоялността, добротата и доброто чувство за хумор са най-важните характеристики на един приятел.

Приятелските отношения помагат за по-доброто функциониране на мозъка

Приятелството и добронамерени отношения позволяват значително да се забави стареенето на мозъка. Това установи група учени от Северозап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com