Признаците, че тялото ни се нуждае от повече мед

10723
Признаците, че тялото ни се нуждае от повече мед
Снимка: Pixabay

Нашето тяло има нужда от достатъчно минерали, за да може да поддържа своето правилно функциониране. А елементът мед е един от тях и оказва особено влияние на процесите в организма. Като всеки друг минерал, той е добре да бъде в здравословните граници, за да участва ефективно в тези процеси. Липсата на достатъчно мед, може да окаже влияние на появата на различни симптоми и състояния.

Защо елементът мед е толкова важен?

Мед и оцет могат да заздравят гърлото

Болното гърло е доста неприятен момент. Първите симптоми никога не бива да се пренебрегват. Именно те ни подсказват, че е време да пред...

Той оказва различни влияния на човешкия организъм, като отговаря най-вече за червените кръвни телца и техния синтез, превръщането на захарите в енергия и защитаването на клетките от увреждания. Чрез наличието на мед, желязото от храната се усвоява и използва за нормалното функциониране на сърцето. Разнообразният прием на храна е достатъчен, за да може да бъде осигурен на тялото ни достатъчно количество мед.

Повечето от нас нямат недостиг на минерала, ако храненето им е разнообразно и не спазват някакви стриктни диети, които да ограничават приема на определени храни. Въпреки това, вегетарианците и веганите може да опитат да получат достатъчно мед от диетата си. Например - бобът, ядките и лещата са добри източници на този минерал.

Основните ползи за здравето от магнезия

Някои определени заболявания и състояния на организма могат да окажан негативно влияние относно усвояването на елемента мед от  храната. В повечето случаи това е свързано със проблеми  със стомашно-чревния тракт, бъбреците и панкреаса. В този случай е добре към менюто си да включите  храни, богати на мед, към диетата си, за да задоволите нуждите на своето тяло. Ако страдате от хранични заболявания и смятате, че е възможно да  имате недостиг на мед, е добре да направите консултация с вашия доктор, преди да промените диетата си или да добавите добавки.

Признаците, че организмът ви се нуждае от мед

Медта е изключително важен минерал. Той играе решаваща роля в борбата с хроничните възпаления, образуването на червени кръвни клетки и ...

Кой е най-добрият източник на мед?

Това са телешкият черен дроб, авокадото, черния шоколад, нахута, кашуто, сладките картофи, семките от слънчоглед и т.н.

По какво да разберем, че ни липсва елемента мед?

Този елемент има основната функция да синтезира червени кръвни клетки. Следователно при липса може да се появят признаци на анемия. Без мед е трудно за червените кръвни клетки да насищат кръвта с кислород, което засяга всички тъкани на тялото. Според healthline.com това може да докара симптоми като умора, виене на свят, слабост и понякога затруднено дишане.

Ето за какво алармира внезапното желание за лук или чесън

Дефицитът на определени витамини и минерали в организма, проблеми с функционирането на тъкани и органи, редица заболявания могат да бъд...

Медта също е важен минерал за добрата функция на мозъка. Когато нивото и кръвта е ниско, може да се появят проблеми със запаметяването и помненето или пък да страдате от недобро оросяване на крайниците. Липсата на мед прави кожата слаба и бледа, а косата побелява преждевременно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com