Проверете състоянието на сърцето си с ТАЗИ ефикасна процедура със студена вода

6735
Проверете състоянието на сърцето си с ТАЗИ ефикасна процедура със студена вода
Снимка: iStock/ Guliver

Най-важният орган в човешкото тяло е сърцето, поради което за нормалното му функциониране трябва да се следи постоянно , а не да се разчита единствено на профилактичните годишни прегледи. Защото сърдечни проблеми могат да възникнат незабелязано и да се усложнят бързо с времето. Ето защо е препоръчителен личен тестови контрол, който да ориентира относно състоянието на сърдечно-съдовата система. Процедурата е следната: в подходящ съд се приготвя „ледена вода“ и дланите на ръцете се потапят в продължение на  ½ час: ако след това върховете на пръстите са побледнели, това означава че са загубили чувствителността си в резултат от локални смущения в кръвоснабдяването.

Обобщено, нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система зависи от мултиплицирането на факторите: наследственост, хранителен режим, физическа активност, стрес, приемани лекарства или наркотични субстанции.

Влошеното кръвообращение най-често е резултат от стесняване и загубена еластичност на артериалните съдове, поради натрупване на плаки от „лош холестерол“ върху стените им. А лошият холестерол в кръвта се дължи на нерационален хранителен режим.

Именно чрез правилен избор на хранителните продукти се постига трайно снижаване на вредните за здравето субстанции в кръвта, с което се нормализират: артериалното налягане и кръвната захар и се ускорява изгарянето на излишните мазнини. Освен това, не като се отстраняват дадени храни от диетичния режим, а чрез обогатяването му с полезни за сърцето такива се постига желания здравословен ефект.

Това се случва със сърцето ви, ако пиете кафе всеки ден

Кофеинът е най-популярният природен стимулант в света. Попадайки в тялото ни, той преминава кръвно-мозъчната бариера и оказва стимулира...

Мазните риби, които са перфектният източник на естествени белтъчини и омега-3 мастни киселини, повишаващи полезния HDL-холестерол за сметка на „лошия“ такъв, трябва да се консумират с мярка. Изобщо, общата консумация на мазнините трябва да се ограничи като се минимизира консумирането на наситените и транс- мазнините, каквито се съдържат в: маслото, маргарина, пържените храни, захарните изделия и други. Препоръчителни са мононаситените мазнини в зехтина и фъстъченото масло. Задължително трябва да бъдат включени зеленчуците и плодовете.

Предпочитаният енергиен източник за организма са храните, съдържащи комплексни въглехидрати. Такива са тестените продукти, изготвени от пълнозърнесто брашно и ястията от сладки картофи – батати.

Скорбялата, витамините и микроелементите в бататите, стабилизират кръвната захар и снижават нивата на „лошия холестерол“ и триглицеридите – субстанциите, застрашаващи сърдечно-съдовата система и така изключващи дълголетието.

Храненето трябва да е разнообразно, през равни времеви интервали, а количеството на храната да е достатъчно за енергийното обезпечаване на сърцето. Белтъчните продукти също са важни за захранването на сърдечния мускул, но прекаляването с тяхната консумация може да провокира развитие на сърдечно-съдови заболявания. Ето защо, режимът на хранене трябва да е балансиран по отношение на вида и на количеството храна – гладуването и преяждането са еднакво вредни, но пиенето на повече вода е препоръчително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com