Психолозите съветват: Не игнорирайте тези сънища!

4195
Психолозите съветват: Не игнорирайте тези сънища!
Снимка: iStock/Guliver

Откакто свят светува човечеството се опитва да си обясни мистерията на сънищата. Тези, които предпочитат езотеричната страна на нещата пред науката, виждат в сънищата тълкуване на бъдещето. Но психолозите смятат, че чрез сънищата говори нашето подсъзнание. Според Патриша Гарфийлд, специалист по съня, има сънища, които всеки от нас сънува от време на време. Ето най-разпространените от тях:

1. Падане

Възрастните сънуват падане по-често, отколкото летене. Това символизира страх от загуба на контрол. Страхувате се, че не може да контролирате нещо в живота си поради драстични промени, за които не сте готови. Помислете в коя сфера от живота се чувствате най-уязвими, за да промените нещо – работа, лични отношения, финанси, здраве…

2. Падане на зъб

Падане на зъб в съня се свързва със скрит гняв. Като правило, когато потискаме гнева си, стискаме челюстта. Подобен сън напомня, че е крайно време да се отървем от негативни емоции.

3. Смърт

Тези сънища предсказват раздяла

Лошият сън често е само проява на подсъзнанието. Но понякога сънищата са пророчески и в случая те са много ярки, добре запомнящи се и п...

Смъртта в съня символизира нашия страх от бъдещето и неизбежните промени, които се случват на нас и наши близки. Ако видите собствената си смърт, това показва, че част от вас „умира“ и остава в миналото, освобождавайки място за нещо ново.

4. Провал на изпит

Отивате на изпит и изведнъж осъзнавате, че не помните нищо или не може да кажете нищо пред голяма публика. Това показва, че скоро сте преживели голям стрес или изключително много се тревожите за нещо. Ако имате възможност, вземете си кратка почивка.

5. Появявате се без дрехи

Ако се появите без дрехи, обърнете внимание как се чувствате. Обикновено сънят е придружен от чувство за срам и объркване. Това показва, че сте уязвими на новата си работа или в новата връзка и се страхувате, че останалите ще разкрият слабостите ви. Но, ако не изпитвате срам, вие сте горди от себе си и се чувствате уверени. Може би ви липсва признание и възхищение и искате другите също да видят добрите ви качества.

Ето как да разберете дали сънят ви ще се сбъдне

Кога се сбъдват сънищата? Този въпрос без съмнение вълнува умовете на много хора, които искат да разберат дали съновиденията им имат ня...

6. Преследват ви

Хора, които избягват конфликти и се страхуват от скандали, често сънуват, че са преследвани. Обърнете внимание какво ви преследва – то символизира неприятно чувство или ситуация, за които се опитвате да не мислите в реалния живот. Може да е дълг или пристрастяване. Според друга теория, това е просто ехо от нашите примитивни инстинкти, които са в гените ни благодарение на предците ни. Всичко това е, защото те непрестанно са бягали от хищници.

7. Катастрофа или апокалипсис

Ако сънувате природно бедствие или катастрофа, може би имате лични проблеми, които излизат от контрол или чувствата ви са застрашени от нещо. Разбира се, това може да е следствие от постоянните новини в медиите за катастрофи и терористични актове, които влошават положението. В резултат на това започваме да се чувстваме по-уязвими в съвременния свят.

8. Повреден телефон или кола

Тайният код на щастието: Защо сънувате различни числа?

Векове наред хората се опитват да разгадаят тайните на сънищата. Едва ли се появяват нови тълкуватели на сънищата всяка година. Специал...

Повреда в телефон или кола символизира вашите притеснения за взаимоотношенията ви или загуба от емоционална връзка с някого. Липсва ви подкрепа и не може да се справите сами с трудна ситуация.

9. Бременност

Звучи странно, но и мъже сънуват, че са бременни. Бременността символизира, че нещо ново започва да се развива в нас. Подсъзнателно вие се подготвяте за нов вълнуващ и креативен проект. Време е да си поставите цел и да покажете на света, че може да влезете в нова роля.

10. Закъснявате

Сънища, че бягате след заминаващ влак или закъснявате за среща са често срещани. Те символизират страха ви, че пропускате нещо. Ако сте претоварени с ангажименти в реалния живот, подсъзнанието ви сигнализира, че е време да преосмислите графика си и намерите свободно време за истински важните неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com