Растения, с които да прогоните комарите

4131
Растения, с които да прогоните комарите
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

Това са растенията, с които може да прогоните комарите:

Босилек

Босилекът е не само деликатес за ядене, но билката с етеричните си масла излъчва аромат, който комарите не понасят. Поставете босилек на перваза на прозореца в апартамента или на балкона близо до врати или прозорци, за да предпазите комарите. Но не забравяйте, че босилекът е едногодишен и трябва да бъде на открито само от средата на май.

Ароматни здравец

Ароматните здравец са лесни за грижа и декоративни. Специалните летни цветя излъчват интензивен аромат, в зависимост от сорта плодово-тръпчив, цитрусов или ментов. Поставете здравецът близо до места за сядане или прозорци. Растенията предпазват комарите и са празник за очите през цялото лято с атрактивни листа и фини цветя. Осите, конските мухи, молците и мравките също избягват ароматните здравец.

Евкалипт

Евкалиптът е богат на етерични масла и дори най-малкият бриз издава интензивен аромат, който предпазва комарите. Евкалиптът е условно издръжлив, но може да презимува без замръзване и е един от най-добрите репеленти срещу комари поради отличителната си миризма.

Подправката, от която КОМАРИТЕ бягат надалеч

Арфа храст

Листното растение, известно още като Plectranthus , е популярно за лятно засаждане в кутии за прозорци или висящи кошници. Приятната миризма прогонва молци и комари. Плектрантус също има името "цар молец". Едногодишното лятно цвете може да се засажда от май.

Котешка билка

Котешка билка е популярно многогодишно растение за котки, но растението предпазва от комарите. Многогодишното растение е идеално за засаждане в саксии, така че котешката билка може да помогне срещу комари на балкона или терасата.

Капски чесън

Със своя интензивен аромат, чесънът предпазва комарите. Известна още като домашен чесън, тази билка е многогодишна, но не е издръжлива. През зимата видът, известен още като див чесън, може да стои на перваза на прозореца.

Лавандула

Лавандулата има интензивен аромат, а листата и цветовете съдържат етерични масла . Комарите, мухите, осите и молците се пазят от лавандулата. В допълнение към използването на лавандулово масло в ароматни лампи, лавандулата, засадена в градината или на балкона, може да предпази комарите. Смята се, че сушената лавандула помага и срещу комари. За да направите това, изрежете цветята и ги изсушете с главата надолу в букет на сухо място. Лавандулата помага по много начини срещу комари и други досадни насекоми.

Мента

Разнообразието от мента е голямо и така възниква въпросът коя мента помага срещу мухи? Независимо дали е мента или мохито, всички те съдържат етерични масла, имат интензивен аромат и са ефективни срещу комари. Ментите обичат да се разпространяват в градината и затова трябва да се засаждат само с преграда за коренища. Друг вариант срещу комари е да поставите саксия с мента на балкона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Повече въздух и още 3 начина да предотвратите развалянето на храна в хладилника

На 8 май манифестираме желания по Новолуние, ето как

Защо растителното мляко може да е опасно?

Топ 4 на най-манипулативните зодии

Тези 6 фрази показват, че сте щастлив човек!

5 подли хранителни навици, които могат да доведат до киселини

Как да завиждате правилно и да не се сравнявате с другите?

4 начина да направите пицата здравословна

Ето защо не трябва да оставяте черпак или лъжица в тенджера със супа

Запазете спокойствие: Тази емоция увеличава риска от инсулти и инфаркти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com