Разберете какво споделя известният езотерик Рудолф Щайнер за българите

3710
Разберете какво споделя известният езотерик Рудолф Щайнер за българите
Снимка: avi_acl / Pixabay

Рудолф Щайнер e известен езотерик и философ с австрийски корени. Течението Антропософия е основано от него, като Рудолф се опитва да наложи възгледите на това движение в редица сфери на живота – образованието, медицината, изкуството, педагогиката, земеделието, религията. Роден през 1861 година в бедно семейство, той успява да завърши университет, благодарение на стипендията, която получава. Прекратява следването си по финансови причини и именно поради това съумява да завърши и да придобие докторска титла по философия много по-късно. Само година след това обаче трудът му вижда бял свят и получава широка популярност, тъй като е разработен и издаден като книга. Заглавието ѝ е „Истина и наука“, а годината на издаване - 1892 година. Рудолф Щайнер умира рано. Интересен въпрос, свързан с личността на Рудолф Щайнер е дали ранната му смърт е цена, която заплаща, или всъщност това е саможертва, с която е целял да пробуди европейците и да отвори очите им.

Какво споделя езотерикът Рудолф Щайнер за българите?

Щайнер говори за множество хора, които са европейци и които вярвали, че вътрешното им същество, което се проявява самостоятелно между заспиването и събуждането, принадлежи на областта на един добър и областта на един лош свят. Тези европейци се вълнували от силата на доброто и злото, от самите сили, пробуждащи доброто или злото в душата. Това вярване, това душевно настроение се е разпространило особено силно в онези области, където след това се е наложило името „България“. Така се стига до изказванията на Рудолф Щайнер за българите и определянето им като хора, развили особено силно това душевно настроение. По думите на Щайнер „българи“ са онези хора, които противоположността на добрите и злите космически духовни сили са докоснали особено силно. Те живеели в свои общности, а другите християни разглеждали тези по-особени хора като еретици и се безпокоили от тях, вярвайки че са свързани с Божественото по различен начин. Притеснявал ги и фактът, че възприемали сънното състояние по-различно от останалите. Ключово е да отбележим, че по онова време еретиците не били така заклеймявани, както в по-късни години.

За Рудолф Щайнер „българите“ са последните сред европейците, запазили следи от отделното възприемане на етерното и астралното тяло в сънно и будно състояние. Преминавайки през Смъртта, тези хора се различавали отново от останалите.

По думите на Рудолф Щайнер следи от българите има по цял свят и именно българите ще тласнат човечеството напред. Той вярва, че българите имат духовна мисия. За нея може да прочетете повече в книга, която е достъпна в електронен формат при това за безплатно изтегляне и прочитане, разкриваща тайната мисия на българите според учителя Петър Дънов и според Рудолф Щайнер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com