Развенчаха 5 мита за любовта

39696
Развенчаха 5 мита за любовта

Митовете и легендите не са свързани единствено със старогръцката митология. Сблъскваме се с тях всеки ден - при всяко запознанство, при всяко приятелство, при всяко движение и, разбира се, при всяка любов. Как се гради една връзка? Има ли определени правила, или това са просто клишета. Митове, които понякога са решаващи във вземането на важни решения в отношенията.

Никога няма да си призная всичките глупави ходове, които съм предприемала в любовта, но много от тях се дължат на погрешни идеи за това как се гради една връзка. Нека да сме наясно. Ако получите съвет от баба си в любовен план, сте склонни да го последвате, но трябва ли наистина да го правите? След като преосмислих любовните си преживявания, открих пет мита, които са ме заблуждавали. Не виня за всичко неподходящите съвети, открито признавам, че понякога силните парфюми и бялото вино са изигравали важна роля.

Как да ги свалим... французойките?

Французойките са не само изтънчени и шикозни, но са също и най-трудно достъпните дами в Европа за мъжете, които си търсят половинка о...

Противоположностите се привличат. Аз съм самоуверена жена и винаги съм знаела каква искам да стана "като порасна". Някакси си бях втълпила, че имам нужда от мъж, който е малко "по-объркан" от мен. Нали се сещате, моя пълна противоположност. Аз съм устремена, гоня целите си. От него се очакваше да е творческа личност, която се оставя на течението. Каква грешка! Оказва се, че нямам търпението да се занимавам с мъже, които са чак толкова различни от мен самата. Вече не търся своята противоположност.

Може да обичаш, без да харесваш. Тръпки ме побиват, като чуя: "Не го харесвам, но го обичам". Това е толкова невярно, безспорен мит! Ако можеш да обичаш, без да харесвах, тогава това не е любов. Хубавите, стабилни връзки трябва да са основани на приятелство, ако искате те да просъществуват.

Децата ви сближават. Бебетата не оправят нещата – усложняват ги. Имам толкова много приятели, които са прибягвали към тази стъпка, мислейки си, че така ще заздравят или спасят брака си. Понякога нещата се обръщат, понякога не. И докато идеално време за деца няма (поне съдейки по собствения си опит), то планирането на семейство, когато не сте сигурни за връзката си, е рисковано.

60% от омъжените британци не са доволни от сексуалния си живот

Дали учените няма скоро да потвърдят мита, че омъжените двойки имат проблеми в леглото? Проучване показва, че 50% от жените и 70% от м...

Любов от пръв поглед. Вълнението и сексуалният интерес се зараждат от пръв поглед. Мисълта "Той ли е човекът?" може и да ви мине през ума, когато го видите, но не можете да сте сигурни, че това е любов, докато не преживеете нещо, и то заедно. Обичам „чувството”, което една нова връзка поражда, но пеперудите в корема не са любов.

Не може отново да запалите стар пламък. "Всичко е приключило; връщане назад няма". Каква лъжа! Това не значи, че трябва една вечер да седнете и да се обадите на всичките си бивши. Ако обаче в миналото сте имали стабилна връзка с някого, няма причина да мислите, че това не може да се случи отново. Ако постоянно мислите за него, сигурно си струва да опитате.

Източник: shine.yahoo.com

Пъвият секс след раждането - с презерватив и след 6 седмици

Бременността и раждането определено променят цялостно сесксуалния живот на една двойка. След раждането жената трябва да се възстанови,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...