Рожден ден, бал или сватба – как да намалите разхода за тези празници, без да се лишите от желанията си

1624
Рожден ден, бал или сватба – как да намалите разхода за тези празници, без да се лишите от желанията си
Снимка: iStock

Едва януари е и вероятно считате, че има много време до сезона на баловете и сватбите, но реално грешите – сега е моментът да планирате тези най-вълнуващи събития и за празнуващия и за близките му, за да се случат нещата така, както мечтаете. Рождените дни могат да се планират и за месец, но балът и сватбата се нуждаят от подготовка минимум половин година по-рано. Финансовата криза, несигурността на работното място, растящите цени водят до дефицити в бюджета на домакинствата, недостиг на средства и притеснения как ще се справят с предстоящите големи разходи по организиране на тържествата, без да се налага да се откажат от желанията си. Следвайте нашите трикове и хитри съвети за неусетно пестене на средства по време на организацията, без да се лишавате от нищо.

1.       Дрехи под наем

Балната или булчинска рокля ще облечете само веднъж и за няколко часа. Тази за рожден ден може би малко повече. Макар да ви се струва, че все някога ще я сложите по повод след това, реално тя ще виси тъжно в гардероба ви, моделът ще остарее и няма да става дори за дарение на някой нуждаещ се. Същото важи и за костюма. Най-разумният подход е рокля или костюм под наем. Това ще ви позволи да блеснете с наистина уникален и скъп модел, който не бихте могли да си позволите и за който сте заплатили само наемна цена. Единствено трябва да бъдете по-бдителни по време а тържествата, за да не съсипете дрехата.

2.       Хапки от приятели

Сладките и солени хапки, които са ви нужни за празниците, не са толкова сложни и специални, колкото си представяте. Ако ги закупите готови, ще платите солена цена за сладкото удоволствие. Намерете интересни рецепти в интернет, закупете нужните продукти, поканете приятели на чаша вино и запретнете ръкави. За няколко часа ще имате уникални блюда, които ще ви струват 1/3 от цената на приготвените по поръчка.

3.       Фотограф

Това е значително перо в бюджета, костващо често четирицифрена сума за една сватба,рожден ден или бал. Няма нужда да харчите толкова пари, за да ви снима някой 6 часа и да имате хиляди кадри. Заложете на качеството и наемете почасово фотограф, които ще заснеме основните и най-важни моменти и ще обработи само тях. Така сумата за фотограф може да спадне с около 50%.

4.       Украса

Как може да намалим разходите си за пътуване?

Всички искаме да пътуваме, но не и да даваме много пари за това. Постижимо ли е това, обаче? В тази статия ще се опитаме да ви дадем ня...

Украсата е скъпа, защото имате празник. Тоест цените чето са ненужно високи. Ако се сръчни може да направите шедьоври от красиви вази, живи цветя, панделки, плат и балони, а не да заплащате хиляди левове за натруфена украса. Заложете на стила, усета и личния подход, които ще се оценят.

5.       Помощ от близки и приятели

Ако ви е нужен автомобил или бижута и не може да си ги позволите, може да заемете луксозната кола на приятел или бижута на някои заможен близък, които подхождат на стила ви. Така ще спестите солидна сума от джоба си и немалко място в кутията ви за бижута, защото обикновено празничните такива попадат точно на дъното на тази кутия веднага след повода, за да не бъдат сложени повторно скоро или често никога.

Най-важното на празника е самият празник и усмивката ви. Всичко друго са подробности. Зачертавайте ненужните смело и следвайте само мечтите си. На заем или с помощ – това няма значение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com