С този трик никога повече няма да се извади маркучът за мръсна вода от пералнята

2829
С този трик никога повече няма да се извади маркучът за мръсна вода от пералнята
Снимка: stevepb/Pixabay

Закупили сте си нова пералня машина и нямате търпение да я изпробвате? Не бързайте. Първо я извадете от опаковката и я оставете няколко часа „да се климатизира“ в помещението, в което ще я монтирате. След това внимателно изчетете упътването и всички придружаващи документи. Ще откриете важна информация, която не само ще предпази уреда ви, но и ще позволи да не загубите гаранцията си. Така например барабанът е захванат обикновено, за да е обезопасен по време на транспорт. Ако не съблюдавате правилата и инструкциите за монтаж и употреба и не знаете факта за захванатия барабан, производителят или търговецът най-вероятно няма да уважат гаранцията ви. Ето защо отделете време за четене, преди да запретнете ръкави за работа.

Профилактика на пералнята – нужно е!

Свързването на пералнята машина с водопровода не е лека задача и не е за непрофесионалисти. Препоръчва се да се извършва от специалисти. Ако обаче държите да изпробвате пералнята, а майсторът, който ще свърже маркуча за мръсна вода от пералнята, ще дойде след няколко дни, този хитър трик ще ви помогне  да изпробвате уреда си безопасно и без риск мръсната вода да се озове на пода ви, наводнявайки жилището ви. Може да поставите маркуча за мръсна вода от пералнята директно в мивката или ваната. При този направи си сам временен метод за източване съществуват следните опасности:

-  мръсната вода да изцапа мивката или ваната ви, а препаратите да повредят емайла и покритието им,

-   мивката ви да се окаже твърде малка за обема на водата, идваща от маркуча за мръсна вода от пералнята, и да наводните банята си, поради изтичане на отпадъчната вода извън мивката,

-   по време на центрофужене или на работа на пералнята машина маркучът за мръсна вода от пералнята да се измъкне от мивката и да се озове на пода на банята, което ще доведе до риск от наводнение, до мръсотия и до неприятна работа за вас.

Как да закачим маркуча за мръсна вода от пералнята така, че да избегнем най-честите рискове?

В идеалния вариант изчаквате майстор, за да свърже маркуча за мръсна вода от пералнята към сифона или канализацията. Ако обаче този вариант не е удачен за вас, то хитър трик с подръчни средства ще ви позволи да обезопасите маркуча, който източвате в мивката. Необходимо ви е дебело въже или дебел ластик със слаба еластичност. Да, връзването на маркуча, по който тече мръсната вода, за кранче на мивката може и да не е най-професионалния и красив начин, но със сигурност обезопасява маркуча, пречи му да се измъкне и да причини наводнение на банята или на цялото жилище. Естествено трикът е за решение на временен проблем, както и този начин на употреба – чрез поставяне на маркуча за мръсна вода в мивката – също е временно решение до монтирането от специалист.

Колко прах се слага в пералнята - не допускайте повече грешки

Недостатъци на свързването към сифон

Свързването на маркуча за мръсна вода от пералнята към сифона е една идея по-удачно решение, макар да не е лишено от недостатъци. Тук рискът е свързан с неприятния шум, който ще чувате от мивката по време на източване, както и с мръсната утайка на дъното на мивката, която ще откривате, след като пералнята ви е приключила работата си. Не пропускайте да проверите и капацитета на сифона, за да не се окаже, че не е в състояние да поеме толкова вода.

Ако търсите най-професионалното и разумно решение, което е трайно и с минимални рискове, изберете свързване на маркуча за мръсна вода на пералнята ви машина директно към канализацията. Златно правило за безопасност и безаварийна употреба е и да удължите маркуча, ако е късичък, но това не следва да се случва до безкрайност. Максималната препоръчителна дължина е около 3 метра. Ако са ви нужни повече, просто приближете пералнята, местете нея, не удължавайте маркуча над препоръчителните метри, за да не увеличите риска от попадане на мръсна вода извън канализацията или сифона. При монтаж към канализацията се доверете на професионалистите изцяло, за да си гарантирате ефективност, безопасност и сигурност, а вие се насладете на новата си пералня и чистите дрехи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...