„Само още 5 минути“ - фразата, която проваля мечтите ви!

2527
„Само още 5 минути“ - фразата, която проваля мечтите ви!
Снимка: Katniss12 / Pixabay

Мисля, че всеки от нас познава това чувство. Струва ви се, че все още е посред нощ и тогава изведнъж будилникът звъни. Време за ставане. Всичко, за което мечтаете, е да натиснете магическия бутон и да отделите още 3, 5 или 10 минути за дрямка. Понякога не свършва с една дрямка. Познавате ли това чувство?

КАКВО ЧУВСТВАТЕ, КОГАТО ОТВОРИТЕ ОЧИ СУТРИН?

Как да превърнете добрите си решения в реалност

Как да изберете добрите си резолюции? Как да поставите целите си? Първата стъпка е да запомним, че животът ни не е разделен на отделен...

Какво си мислите, когато отворите очи сутрин? Мислите ли с ужас, че е време да започнете още един сив и безсмислен ден? Чудите ли се какви проблеми ще възникнат в работата този път? Много от нас започват деня си с въпроса: защо трябва отново да правя нещо, което не искам?

Често това е несъзнателен въпрос, който може да се наблюдава в нашите действия. Този въпрос идва с всяка дрямка, която отлага момента, в който ставате. 

Нека се върнем няколко или десетина години назад във времената на нашата младост. Помните ли още сънищата си от онова време? Много от нас може да открият моменти в живота си, в които сме вярвали, че всичко е възможно. Вярвахме, че можем да променим нещо в света. Какво се случи по пътя от тогава до днес?

Разбира се, тук говорим за живота си. Защото животът на другите определено е по-добър. В крайна сметка животът на нашите приятели, съседи и колеги е толкова фантастичен. Те сбъдват мечтите си. Те имат време и пари за всичко. Признайте си, колко пъти сте мислили по този начин?

МОМЕНТЪТ НА "СЪБУЖДАНЕТО".

Защо не всички мечти се сбъдват?

Днес ще говорим защо мечтите ни не се сбъдват? Какво им пречи?  1. Една от причините е недоверието ни във възможността за тяхното...

Някои от нас имат късмета да стигнат до момент в живота, в който да си кажем "Достатъчно!". Това е мястото, където искате да спрете, да кажете СТОП и да започнете да разглеждате ситуацията, в която се намирате.

Някои хора наричат това "Пробуждането". Това е моментът, в който осъзнаваш, че всеки следващ ден през следващите 30 години ще бъде такъв. Тъжна визия, особено за тези, които оставят мечтите си настрана и никога не идва идващото „утре“. И ако е "утре", след още 30 години, става още по-трудно. Може би невъзможно. Интересното е, че дори в този специален момент ще има хора, които ще натиснат вълшебния бутон за отлагане и ще заспят.

Такива хора ще кажат, че такъв е животът, че е сив и мрачен. Те ще кажат, че животът не е приказка и мечтите са за деца. А онези, които живеят различно, ще бъдат наричани от тях късметлии и нищо друго. Ако обаче четете тази статия, вярваме, че не принадлежите към тази група хора.

Моментът на пробуждане в началото може да бъде много труден. За малцина това е страхотна мотивация да се променят. За повечето обаче това е момент на срив и размисъл. Това е моментът, в който се натъквате на истината за собствения си живот и решенията, които сте вземали през годините. 

Основният проблем в живота ни е, че забравяме за себе си и започваме да живеем под диктовката на другите. Започваме да вярваме в лъжите, подавани ни от хората около нас. Лъжи, които ни казват, "че е невъзможно", "че не е за мен", "че не е подходящ момент"... Изгубили сте се някъде по пътя и сте забравили мечтите си. Време е да се върнете при тях!

3 неща, които не бива да отлагате за утре

Много неща могат да се отложат за утрешния ден. Утрото е по-мъдро от вечерта, нали? Първо трябва да се наспите, да се отпуснете, да раз...

ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ ЕДНА ДРЯМКА?

Без повече песимизъм. Време е за рецепта, време за решение, което ви позволява да оцветите живота си. Горният текст имаше за цел да бъде сблъсък със себе си. Трябваше да ви събуди и да ви попречи да подремнете отново.

Надяваме се, че ще си спомняте за прочетеното, когато си помислите да натиснете вълшебния бутон за отлагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com