Сдружение "Маринела" подкрепи деца в неравностойно положение

1856
Сдружение "Маринела" подкрепи деца в неравностойно положение
Снимка: Сдружение "Маринела"

Първата самостоятелна инициатива на сдружение „Маринела“ бе посветена на професионалното развитие на младежи в неравностойно положение.

Те имаха уникалната възможност да се срещнат с успели лица от различни професионални сфери. В продължение на два дни в хотел „Маринела”, младежите се срещнаха с HR-ът и автор на книгата „Щом аз мога и ти можеш” Бойко Манев, който акцентира върху тънкостите при изготвяне на автобиография за кандидатстване на работа. Как да се подготвят за предстоящото интервю, за да бъдат уверени в себе си и кои са най-честите грешки, които се допускат в процеса при търсене на работа, тези ценни съвети даде още на младежите Бойко Манев.

Телевизионната водеща Миглена Ангелова плени участниците със своята прямота, ценни житейски съвети, като дори събу обувките си, за да не „стърчи“ пред своите слушатели. „Няма друг такъв голям подарък, като този да промениш към добро нечие бъдеще”, с тези думи Миглена благодари на сдружението за възможността да бъде част от инициативата. Занятията в първия ден завършиха с „изпитване“ на новите знания и срещата със Станимира Ковачева и Зорница Димитрова, представители на голяма телекомуникационна компания.

Бях доста притеснена, защото това е първата ни самостоятелна инициатива на нашето сдружение, сподели пред Actualno.com Административният директор на сдружение "Маринела" Ангелина Ангелова. Изключително близък контакт имахме възможност да осъществим с децата в рамките на тези два дни. Те бяха много търпеливи и с изключителен интерес попиваха всичко.

Ангелина Ангелова разказа, че децата са се впечатлили най-силно от появата на Миглена Ангелова, защото, по думите й, това е лице, което те са виждали по телевизията. Силно вълнение у децата е предизвикала и появата на параолимпиеца ни Михаил Христов, разказа още Ангелина Ангелова и изрази благодарности към Български дарителски форум. Тя уточни, че със сигурност тази инициатива ще се проведе следващата пролет, а възможна опция е и този септември.

Ангелова обяви, че част от децата, които са взели участие във форума, ще бъдат изпратени с подкрепата на сдружение "Маринела" на обучителни кулинарни и хотелиерски курсове за повишаване на квалификацията им.

Инициативата на сдружение „Маринела” бе подкрепена и от Фондация „Стъпка за България“, които също помагат на млади хора в неравностойно положение в тяхното социално и икономическо развитие.

Облекчават предоставянето на помощи за деца

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев предлага изменение на Правилника за прилагане на Закона за семейните п...

Ангелина Ангелова поговори с младежите за техните бъдещи планове и кои са проблемите, които ги притесняват в професионалната им реализация.

Вторият ден на професионално развитие младежите се срещнаха с параолимпиеца и трикратен световен шампион Михаил Христов. Чрез личната си вдъхновяваща история той успя да мотивира участниците в инициативата и да провокира много смели въпроси, които намериха своите отговори. Програмистите Екатерина Михайлова и Александър Тодоров изненадаха учениците с интересна презентация, която представи тяхната професия по различен и достъпен начин. Те предоставиха редица опции, чрез които младежите биха могли да поемат по пътя на програмирането и да бъдат успешни в това начинание.

„Дни на професионално развитие” е първата стъпка която сдружение ”Маринела” прави, за да даде равен старт на всички деца да се развиват в по-добра и успешна среда. Защото професионалното развитие на всеки човек е отговорен и дълъг път.

„За мен би било голям успех, ако дори едно от тези твърде рано пораснали деца повярва малко повече в себе си и избере някоя от опциите, които им предоставихме в рамките на тези вълнуващи два дни. Видях в очите им интерес, любопитство и жажда да вървят напред. Това бе и целта на инициативата. Тези деца го заслужават!“ каза още Ангелина Ангелова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com