X
 
 

СЕМ срещу Гала - заради абсурдни теми и опасни съвети (ВИДЕО)

8482 3
СЕМ срещу Гала - заради абсурдни теми и опасни съвети (ВИДЕО)
По повод съдържанието на предаването "На кафе", включено в програмата Нова телевизия на 08.12.2016 г., както и по други подобни случаи, Съветът за електронни медии (СЕМ) се е самосезирал за спазването на забраната, предвидена в Закона за здравето - да бъдат рекламирани неконвенционални методи.

По случая в СЕМ постъпи и масов сигнал от граждани за "абсурдните теми и опасни съвети" към телевизионната аудитория.

„На кафе” отпразнува 10 години

„На кафе” днес празнува своя 10-и рожден ден в ефира на Нова. „Не бях спала цяла нощ. Чудех се с какво ще запълня це...

Гост на предаването "На кафе" от 8 декември, 2016 година е д-р Наташа Кембъл-Макбрайд. Тя е разработила методика за лечение на аутизъм чрез хранителна диета, след като изследва връзката между храненето и неврологията. Методът на д-р Кембъл-Макбрайд е известен като gaps диета. Кембъл-Макбрайд препоръчва да се пие сурово непастьоризирано мляко за лечение на състояния от шизофрения и аутизъм до рак на червата. Запис от предаването можете да видите ТУК!

Интересен факт е, че в Webcafe новината беше поднесена с твърдението, че Съветът за електронни медии (СЕМ) санкционира "На кафе" т.е. има внушение, че санкцията вече е наложена. СЕМ обаче тепърва чака експертно становище на здравното министерство дали показаната диета представлява "насърчаване на поведение, което застрашава здравето или безопасността".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Шоуто на Кудкудячките!
 • Божидар 1 Божидар преди 3 години Профил на трол?
  На кого може да навреди, пиенето на сурово мляко? Най много да хване стомашно разстройство.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Непастьоризираното мляко може да съдържа бактерии като Salmonella, E. coli и Listeria. Суровото мляко е особено опасно за хората с отслабена имунна система. Няма убедителни научни доказателства, че суровото мляко е по-здравословно, така че защо да рискуваме? Източник: Списание ХИ&Т
  : 2 !