Шведи дразнят гладни норвежци с евтин "Биг Мак"

29309
Шведи дразнят гладни норвежци с евтин "Биг Мак"

Находчиви специалисти по маркетинг в Швеция решиха да подразнят гладните норвежци с нестандартен рекламен похват. Те се възползваха от факта, че у тях цената на най-популярния сандвич в "Макдоналдс" - "Биг Мак" е с една трета по евтин и вдигнаха огромен билборд точно на границата между двете държави. Така поданиците на Норвегия трябва просто да минат от другата страна "на бариерата", за да се заситят по-евтино.

Огромният билборд се намира точно на границата при Бергеруд - един от основните пунктове между Осло и Стокхолм. Рекламата информира норвежците, че в родината си те може да се нахранят с "Биг Мак" за 93 шведски крони (около $14,3), докато на шведска земя ще го направят само за 59.

В Афганистан местен бизнесмен изкопира "Макдоналдс"

Афганистански бизнесмен направи фасадата на своята закусвалня в Кабул по образ и подобие на световноизвестната американска верига зав...

В действителност, норвежкият "Биг Мак" е най-скъпият в света, отбелязват медиите в страната. Шведите пък са на 4-о място по-скъпотия на популярния сандвич от "Макдоналдс".

"Нашите сънародници се радват и приветстват идеята за "лов на съседи". И страшно много се забавляват с всичко това, коментираха от рекламната агенция в Стокхолм, която измисли кампанията. - Не е случаен фактът, че билбордът беше вдигнат точно на самата граница. Така половината от него е на норвежка, а другата на шведска територия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com