Смартфоните изместват секса

7011
Смартфоните изместват секса
Снимка: iStock/Guliver

Германците отвикнаха да се наслаждават на свободното си време и най-голямата причина за това са смартфоните. Това показва изследване на Freizeit-Monitor 2019, публикувано на 12 септември, съобщи Die Welt. 

От научна гледна точка това е катастрофа. Искаме да се занимаваме с различни неща, да мързелуваме, да се срещаме с приятели, но не се получава, защото се страхуваме да не пропуснем нещо и да не вземем неправилно решение, казва Улрих Райнхардт,   ръководител на изследването. По думите му свободното време на германците все повече се превръща в стрес. За това допринасят и социалните мрежи и идеалните снимки в Instagram.

Експерт: Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които правят човек красив

Стремежът към съвършенство е едно от нещата, които правят човек красив. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас доц. Руме...

"Те се страхуват от това, че другите се забавляват повече. Днес има тенденция към оптимизиране, която засяга целият ни живот. Работата, тялото и свободното време, а това създава стрес",  отбелязва ученият. 

58% от анкетираните споделят, че прекарват свободното си време прекалено активно. Особено младежите, младите възрастни и хората без партньор скачат от едно занимание на друго, искат да успеят във всичко и да не пропуснат нещо. Резултатът е това, че мнозина губят способността да се наслаждават на своята активност, сочи извод от изследването. Стресът от свободното време влияе дори на сексуалния живот на хората. По данни на Freizeit-Monitor всеки втори жител на Германия (52%) прави секс поне веднъж месечно. Причина за това е прекомерното използване на смартфоните.

"Когато партньорът непрекъснато гледа телефона си това не е предпоставка за романтично настроение", уточнява Райнхардт. По думите му с нарастване на медиализацията хората все по-рядко прекарват времето си заедно. Най-добре от всички със свободното си време се справят пенсионерите. Според изследването те повече от останалите са доволни от това как прекарват свободното си време.

Според учените не е свързано само с факта, че по-рядко ползват смартфони, но и с това, че те имат повече жизнен опит и знаят кое е добре за тях, а освен това не искат винаги и навсякъде да успяват.

8 малки хитринки на французойките, които не спят сами

1. Мъжете започват да губят интерес, когато разберат, че притежават една жена. Тайната на французойката е в това, че нейният мъж знае, ...

Учените извеждат и формулата за това как да прекарваме свободното си време, за да почиваме: по-малко да се сравняваме с останалите, да се наслаждаваме на момента, да правим едно нещо, а не да се товарим с няколко задачи, по-малко да анализираме и преди всичко съзнателно да изключваме мобилните устройства. 

С какво е опасна самотата може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com