Спортни залози онлайн: очаквания vs. реалност

1239
Спортни залози онлайн: очаквания vs. реалност
Снимка: betgenesis.com

Амбицията на всеки спортен почитател, който ежедневно следи дадени дисциплини, е да превърне знанията си в материална облага. Затова се увеличават потребителите в онлайн букмейкъри, които залагат на любимите си първенства и турнири. Но както добре знаем, печалбата от сайтове за залагания не винаги е гарантирана. Изненади се случват, а освен това компаниите удържат маржове, за да генерират приходи.

Очакванията често се разминават с реалността, затова е важно да сте подготвени, преди да се насочите към онлайн залози. Не се уповавайте единствено на случайността и историята на клубовете/състезателите, а се информирайте за текущото им състояние. Ще разгледаме какви грешки се допускат най-често от залагащите и за какво е нужно да се внимава.

Фаворитите не винаги печелят

Често срещана практика е залагането в полза на по-силния тим. Голяма част от клиентите на букмейкъри се доверяват на ниските коефициенти и прогнозират победа за фаворита. Дори някои са още по-уверени, като използват хендикапи или покачват гол линиите.

В спортните залози, без значение дали говорим за тенис, футбол, хокей на лед, изненади не бива да се изключват. През този сезон имаше доста неочаквани развръзки, които малцина се осмелиха да прогнозират. Ето някои от тях.

- Шериф спечели гостуването си на “Сантяго Бернабеу” срещу Реал Мадрид в двубой от груповата фаза на Шампионска лига.

- Царско село измъкна равенства срещу лидерите в родната Първа лига – ЦСКА и Лудогорец.

- Опашкарят Леванте победи Атлетико Мадрид като гост, макар че до този момент имаше само един успех в Ла Лига.

- Виляреал елиминира Ювентус и Байерн в Шампионска лига, след като мнозина подцениха шансовете на “жълтата подводница”.

- Бодьо/Глимт разгроми Рома на собствен терен с 6:1, въпреки че се очакваше победа за тима от италианската столица.

Никога не омаловажавайте шансовете на аутсайдера. В спорта може да се случи всичко, а ставките не винаги са показателни за крайния изход. Действайте разумно и бъдете готови за всевъзможни развръзки.

Колонките с ниски коефициенти рядко водят до успех

Проучване в Западна Европа показва, че голям процент от залагащите избират опцията за права колонка (акумулатор). Това е продиктувано от възможността за печелене на солидна сума с минимален риск.

Добавяме няколко “по-сигурни” селекции в колонка, коефициентите им се умножават, а очакваната печалба нараства значително. Звучи супер, нали?!

Проблемът е, че колкото повече пазари присъстват във фиша, толкова по-малка е вероятността за успех. Дори да заложите на победи за Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, има риск да се окажете на губещата страна.

Ако прегледате тиражите през уикенда, ще установите, че много рядко всички големи отбори печелят срещите си. Някои оформят хиксове, други губят с минимален резултат, което влияе негативно на съставения талон.

Затова очакванията за печеливш развой на многократен залог не винаги се превръщат в реалност. Експертите препоръчват да се комбинират до 3-4 маркета на фиш, чиито коефициенти варират от 1.50 до 2.50.

Бързото връщане на загубите е мираж

Мнозина смятат, че ще съумеят да възвърнат загубените средства, като заложат по-висока сума. Естествено, има прогресивни стратегии (напр. Мартингейл), които се уповават на подобна тактика, но при тях облогът е строго фиксиран. Идеята е да рискувате двойно по-висока сума на събитие с коефициент 2.00+, за да покриете предишни загуби.

Но когато опитът за връщане на загубените пари се базира на редовни и безразборни залози, положението става притеснително. В най-честия случай се стига до още по-големи финансови поражения и пълна загуба на баланса.

Никога не рискувайте над 5% от банката на един фиш. Например, ако разполагате със 100 лв. в игралната сметка, стойността на облога може да се равнява на максимум 5 лв.

“Любимият отбор ще спечели лесно”

Колко често сте изричали тази фраза или сте я чували от познат? Много хора съчетават личните пристрастия със залозите, което има негативни последствия за игралния баланс. Не позволявайте на Вашите желания да играят роля при избор на селекции и рискуване на реални средства.

Покачва се броят на залагащите, които използват този метод на залагане. Независимо колко уверени сте в победата на Вашия тим, най-доброто решение е да пропуснете прогнозирането на мача.

Има и втора група потребители в сайтовете, залагащи срещу любимия си клуб. Идеята е: ако техният отбор спечели – ще се чувстват душевно удовлетворени, в противен случай ще имат материална облага. Нашият съвет е да избягвате подобни действия и да залагате отговорно.

За постоянните доходи от онлайн залози

В заключение, споделяме своите притеснения за увеличаващия се брой залагащи, които очакват ежемесечни приходи от спортни прогнози. Ако вярвате в подобна теория, най-доброто решение е да спрете залозите още сега. Запомнете, че:

- Залаганията са изцяло за забавление;

- Букмейкърите винаги имат предимство спрямо потребителите;

- Няма сигурни мачове;

- Изненадите са част от играта;

- Не винаги стратегиите водят до успех.

Когато пристъпвате към онлайн залози, бъдете готови за непечеливши фишове и загуба на баланса. Мнозина експерти споделят, че сумата на месечните облози не трябва да надхвърля 5% от общите Ви приходи. В случай че нарушите това правило, има риск да развиете зависимост към хазарта.

Очакванията за успех и бързо натрупване на финансово състояние не отговарят на реалността. Ще заемете губещата страна не един или два пъти, което може да повлияе по два начина. Малка част от залагащите прекратяват участието си, но по-голям процент се впускат в незабавно възвръщане на загубените средства.

В BetGenesis ще прочетете повече за спортните залози, какви ставки се предлагат в букмейкърите и колко често се печели. Ще откриете списък с легалните сайтове, които осигуряват надеждна среда за залагания и коректно изплащане на спечелените суми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com