Тези 5 съвета със сигурност ще ви оправят настроението

2081
Тези 5 съвета със сигурност ще ви оправят настроението
Снимка: PourquoiPas / Pixabay

Ако сте обезкуражени и уморени или депресирани от еднообразието в живота си, то е време да потърсите промяна. Днес ще ви предложим един от най-лесните начини за подобряване на настроението - вкусна храна и още няколко полезни съвета!

1. Променете храненето си

Малки идеи, които ще направят деня ви страхотен

Казват, че за да успеете, е нужно да ставате в добро настроение. Един фантастичен момент навива спирала от настроение и късмет, а вие м...

Настроението и диетата са като "дупе и гащи". Ако нашето благополучие спадне, ние или преяждаме, или не можем да преглътнем хапка. От друга страна, това, което ядем, наистина влияе на настроението ни!Доказано е, че продуктите, съдържащи висока доза от тази захар, имат потискащ (блокиращ) ефект върху растежния хормон, което води до депресия и шизофрения едновременно. Изкуствените оцветени багрила, както и аспартамът, не само понижават настроението ви, но могат да доведат и до пристъпи на паника.

2. Изхвърлете стимулантите

Учени от университета Браун доказаха, че хората, преборили тежкото пушене, са здрави не само физически, но и психически! Изследователите наблюдават дълготрайно чувство на щастие сред онези, които са успели да да го откажат. Ето защо е най-добре да се откажете тютюнопушенето.

Пиенето на алкохол е още по-лошо за вашето благополучие. Хората, които са пристрастени към алкохола, са по-склонни да бъдат депресирани от другите. Алкохолиците често имат алкохолни заблуди дори в периоди на трезвост, изпадат в алкохолна параноя (синдром на Отело) или страдат от амнестичен синдром - синдром на Корсаков и енцефалопатия на Вернике. Да не говорим за факта, че обикновен алкохолен махмурлук при хора, които от време на време преувеличават с напитки, може ефективно да понижи настроението.

3. Обичайте спорта

Ето как бързо да подобрите настроението си

Случвали ви се често да се чувствате уморени и в лошо настроение? Дали заради забързаното ежедневие, или заради многото грижи и проблем...

Всички физически упражнения имат положителен ефект върху психиката. Американският здравен психолог Дарлийн Минини препоръчва да отделяте време за почивка поне няколко пъти седмично за спорта, който ни харесва – колоездене, бягане, аеробни упражнения, танци и дори ходене – всяка форма на упражнения е подходяща! Тридесет минути физическо натоварване са достатъчни, за да започне тялото да произвежда ендорфини. Тези хормони на щастието се освобождават при оргазъм и „ритникът“, който дават, се нарича просто „еуфория на бегача“

4. Успокойте се

Да живееш в постоянно бързане е много вредно за психическото състояние. За да намалите стреса, както и да се успокоите и балансирате, учените препоръчват половин час медитация. Йога помага на едни, молитвата помага на други. Най-важното нещо за тридесет минути е да се съсредоточите върху вътрешното си аз и да се изолирате от външния свят.

Дори когато се „хилим“ принудително, мозъкът ни получава сигнал, че ни се е случило нещо приятно.

5. Бъдете близо до любимите хора

Пет практични съвета за продуктивно събуждане

Смята се, че сутринта трябва да бъде най-продуктивната, защото това е началото на деня. Но понякога е трудно да се изправиш от леглото....

Самотата също може да доведе до лошо настроение и дори депресия. Хората, които живеят във взаимоотношения, също се чувстват самотни. В много семейства има нарастващо чувство на отчуждение сред техните членове. Многобройни психологически проучвания показват, че ключът към доброто настроение е редовното прегръщане или целуване на любимите хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com