Тези 8 неща ни пречат да отслабнем

1004
Тези 8 неща ни пречат да отслабнем
Снимка: iStock

В преследване на идеалното тяло мнозина не се притесняват да прилагат радикални методи, които обещават удивителни резултати. Въпреки това, лекарите предупреждават, че дори постоянните фитнес тренировки могат да ви изиграят жестока шега.

Най-ефективният и безопасен начин да се отървете от излишните килограми и да изглеждате по-добре е да промените навиците си, включително хранителните. Лекарите съветват да ядете зеленчуци, плодове, месо или риба всеки ден и да не забравяте за сложните въглехидрати. В този случай порциите трябва да са малки и е по-добре да увеличите храненията до 4-5 на ден. Не трябва да забравяме и физическата активност. Дори ходенето в продължение на 30 минути ще даде резултат, особено ако изобщо не сте ходили досега.

Много хора обаче искат да отслабнат бързо, затова се подлагат на строги диети, тренират усилено всеки ден и напълно се отказват от сладкиши и нишестени храни. Да, ще има резултати, но веднага щом се върнете към нормалния си начин на живот, всичко ще се възстанови. Освен това теглото може да стане дори по-голямо, отколкото е било преди да отслабнете.

Ето коя е единствената диета, която наистина работи

Ето 8 типични грешки, които определено ще сложат край на мечтите ви за идеално тяло.

·       Подлагате се на екстремни диети. Бързата загуба на тегло е огромна вреда за здравето, тъй като тялото е подложено на силен стрес през цялото време и му липсват витамини и минерали.

·       Игнорирате качествения сън. През нощта тялото се възстановява, това се отразява на процеса на изгаряне на мазнините.

·       Пиете хапчета за отслабване. Вълшебното хапче, за което се предполага, че „удавя“ мазнините, може да навреди сериозно на вашето здраве.

·       Гладувате. Това само ще доведе до загуба на вода и ще се почувствате ужасно. Дори периодичното гладуване, ако не е препоръчано от лекар, може да причини сериозни вреди.

·       Ядете само „здравословна“ храна. Не можете да разделяте храните на добри и лоши, това само ще провокира сривове след диетата и дори може да развиете отвращение към определени храни.

·       Тренирате редовно. Физическата активност е добра, но трябва да имате мярка във всичко. В крайна сметка, ако има твърде много спорт, това може да повлияе негативно на вашето благополучие.

Антизахарна диета „100“ или как да отслабнете за един месец

·       Пиете диуретик или слабително. Резултатът е дехидратация на тялото и наднорменото тегло няма да изчезне.

·       Претегляте се постоянно. Числото на скалата не отразява вашата красота, но отнема радостта от живота и води до стрес.

Всяка от тези грешки може да забави напредъка ви и сериозно да навреди на вашето психическо и физическо здраве. Ето защо не прибягвайте до такива методи и не се отчайвайте, ако теглото внезапно се повиши. Това е нормално, защото тялото се нуждае от време, за да се пренастрои.

За да отслабнете веднъж завинаги, спазвайте определени принципи на хранене. Те определено няма да навредят на вашето здраве, ще помогнат не само да се отървете от излишните килограми, но и да подобрите състоянието на кожата, косата и като цяло да се чувствате страхотно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com