Антизахарна диета „100“ или как да отслабнете за един месец

54965
Антизахарна диета „100“ или как да отслабнете за един месец
Снимка: iStock

Диетата на фитнес експерта Хорхе Круз напомня на популярните диети с ниско съдържание на въглехидрати. Въпреки това, Круз има различен подход към създаването на „правилната“ диета. Диетата се нарича "100" и това число съдържа основния принцип на хранителната система. Според тази теория, за да отслабнете успешно, човек трябва сериозно да ограничи „захарните калории“ до 100 на ден.

Дори здравословните ябълки и портокали съдържат така наречените скрити захари. Според автора на диетата калориите в храната имат различен ефект върху тялото. Така „захарната” енергия допринася за натрупването на мазнини в коремната област и сериозно пречи на постигането на стройна фигура.

Лесно е да изчислите такива калории: просто трябва да погледнете съдържанието на въглехидрати в продукта и да умножите числото по 4. Така че, ако една ябълка съдържа около 20 g въглехидрати, тогава има 80 „захарни калории“. ако спазвате диета „100“, можете да си позволите да си давате само една ябълка и никакви повече продукти със скрити или явни захари.

Диета със салата - ето как се прави

Пребройте захарта

Една голяма ябълка съдържа 80 „захарни калории“; една порция ориз съдържа 250 „захарни калории“. Но „вредните“ храни могат да помогнат: половин чаша  сметана без захар съдържа 16 „захарни калории“, а чаша вино  съдържа само 14 „захарни калории“.

Но „спазването“ на такава диета не е никак лесно. Всички сме свикнали редовно да получаваме, ако не сладкиши, то поне порция пресни плодове. И според теорията на Хорхе Круз се оказва, че ще трябва да избирате между например ябълка, малка порция ориз или хлебче и през останалата част от деня да ядете само храни с високо съдържание на протеини или мазнини.

Тази диета е добре позната на почитателите на нисковъглехидратните диети: месото, сиренето, яйцата, маслото, зелената салата и някои видове зеленчуци практически не съдържат въглехидрати. „Всичко е въпрос на инсулин“, обяснява Круз. — Всички смятат, че отслабването означава да ядете по-малко и да спортувате повече. Калориите са си калории. Но колкото и да харесвам равенството, то не работи в калориите. Не всички са еднакви."

Ето коя е единствената диета, която наистина работи

Книгата на фитнес експерта съдържа таблици със захарни калории и препоръчителни храни. Например, любителите на сладкото могат да си направят диетичен мъфин без „захарни калории“. За да го приготвите, трябва да замените обикновеното брашно с брашно от ленено семе и да използвате екстракт от стевия вместо захар.

Пилешките гърди, покрити с кокосово брашно и изпържени в кокосово масло, също са без захар. Книгата с рецепти включва дори шоколадови бисквити, приготвени с бадемово брашно, кокос на прах, черен шоколад и ядки.

Може би диетата дори ще бъде доста разнообразна, но все пак не можете да се справите без воля с такава диета. Въпреки това, за тези, които се съмняват, авторът на новата хранителна система има железен аргумент: на диетата „100“ можете да загубите около 8 кг за един месец. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com