Тези комбинации с витамин С водят до образуване на канцерогенни вещества и представляват опасност за здравето и красотата ти

7138
Тези комбинации с витамин С водят до образуване на канцерогенни вещества и представляват опасност за здравето и красотата ти
Снимка: ExplorerBob / Pixabay

Витамин С е един от най-познатите за потребителите витамини, който се приема за облекчаване на редица симптоми и състояния и е особено търсен в сезона на грипа, тъй като повишава имунитета и подпомага оздравяването в случай на вирусна инфекция.

Познат с множеството си ползи за здравето и красотата, той остава непознат с противопоказанията си. Много хора допускат грешки при приема му или при прилагането му върху кожата, съчетавайки го в витамини и минерали, с които е несъвместим.

Витаминът, чиято липса е фатална по време на пандемия

Витамин С в периода на сезонно заболяване и особено на пандемия е от изключително значение за нашето тяло. Витамин С е основният защит...

Някои комбинации просто пречат на усвояването на витамините, а други са опасни и дори токсични. Ето с какво да не съчетавате витамин С, за да извлечете само ползите от него, без опасност да навредите на здравето и красотата си.

Витамин В12

Не съчетавайте витамин С с витамин В12, за да не попречите абсорбирането на В12 и да се получи опасен за здравето дефицит на последния. Ако е невъзможно да избегнете приема на тези два витамина заедно, редно е да обсъдите с лекаря си увеличаване на дозите на В12.

Мед

Колко витамин C да пием ако сме здрави и ако сме болни

Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен човек може да се различава десетократно. Това каза диетологът Татяна Залетова пред...

Едновременният прием на витамин С и мед влошава абсорбацията на витамин С и обезсмисля приема му. Съществува вероятност и от нежелани реакции и токсичност. Предозирането с витамин С, от друга страна, води до извличане на медта от тялото и също представлява опасност за здравословното състояние.

Дамите често използват серум с чист витамин С върху лицето си за озаряване, подобряване на регенерацията, антиоксидантна защита и за поддържане на кожата млада и еластична. В този случай също има комбинации, които са неблагоприятни и опасни за красотата и състоянието на кожата. Не смесвайте витамин С с:

  • Бензоил пероксид, който се използва за лечение на акне. Той ще окисли витамин С. Приложени заедно си противодействат взаимно.
  • Ретинол, който се използва за поддържане на младостта на кожата, изглаждане на фини линии и бръчки и превенция на стареенето. Комбинацията от ретинол, който е съставка на множество кремове за лице, и витамин С е най-краткият път към лющене, зачервяване и дразнене на кожата. Едновременното прилагане прави кожата и по-податлива на слънчево изгаряне.
  • Алфа хидрокси киселините и бета хидрокси киселините, които се използват за ексфолиране на кожата и тотална промяна и подобряване на състоянието ѝ, лечение на редица кожни несъвършенства. Те са киселини, както и витамин С. Едновременното прилагане е опасно, тъй като води до зачервяване и дразнене на кожата. Могат да се редуват сутрин и вечер, но не и да се прилагат едновременно.
  • Витамин В3, който се използва за свиване на порите и предотвратяване на фини линии и бръчки. Комбинацията на ниацинамид с витамин С е недопустима, тъй като те ще се отменят химически, което прави и двете формули неефективни за кожата ви. Нещо повече – витамин В3 заличава всички добри свойства на витамин С и го превръща в вещество, което е токсично за кожата ви и води до обриви, кожни зачервявания и раздразнения.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com