Тези масажи не би се осмелил да направи дори професионалист

792
Тези масажи не би се осмелил да направи дори професионалист
Снимка: iStock

Специалист ни разказа на кои видове масаж не би направила при никакви обстоятелства.

Менюто на СПА клиниките и салоните за красота включва стотици варианти в допълнение към класическия масаж - има масажи с камъни, гуаша и огън - списъкът е безкраен. Лесно е да се изгубите в такова разнообразие или да изберете нещо погрешно. Ето защо решихме да попитаме квалифициран масажист за нейните професионални табута.

Професионалистът никога не избира произволно вида масаж, който ще направи на клиента. Тъй като всеки масаж има своята ясна цел. Например камънотерапията, или масажът с камъни, работи за отпускане не само на мускулите, но и на цялото тяло. Би било странно да го дадем на някой, който няма нужда от него в момента.

Масажът е възможно най-персонализираната история, така че е доста трудно да се открои ритуал, който не бих препоръчала да се прави. По-скоро става въпрос за противопоказания, които стесняват възможностите. Както знаете, тези, които имат хронични заболявания в остър стадий, онкологични заболявания, кожни заболявания - масажът по принцип не може да се прави, за да не навреди на здравето. В други случаи трябва да разгледате ситуацията. Но все пак някои варианти на масажа, които са в моя личен стоп-лист, бих искала да назова.

Възможно ли е да увеличите устните и да ги направите обемни с масаж?

Масаж с огън

Масажът с огън, когато гърбът ви гори в сини пламъци, и това не е фигура на речта, изглежда много ефектно. Но лично аз вероятно бих отказала такова преживяване. Има много нюанси и е много важно майсторът да знае какво да прави и как да се държи, ако нещо се обърка.

Змийски масаж

Казват, че този екзотичен вид масаж отнема мигрената и болките в гърба, нормализира психическото състояние. Не съм сигурна, че действа точно по този начин. Едно от основните правила, за да се възползвате максимално от масажа, е да се опитате да се отпуснете, а ако човек се страхува от змии, едва ли ще може да се отпусне от ситуацията и да се отпусне. Затова вместо положителен ефект е възможно да потъне в стрес.

Непрофесионален масаж

Пациентът с масажиста още от първите минути на запознанството трябва да развие пълен контакт и доверие на интуитивно ниво. Ако това не е налице, едва ли ще ви хареса, колкото и да се старае майсторът. Но освен това специалистът трябва да е професионалист в работата си. По време на масажа може да има малък дискомфорт, но не трябва да има силна и остра болка. Ако аз, като клиент, почувствам, че нещо не е наред и изпитвам непоносима болка, ще прекратя сеанса и няма да го търпя повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com