Тези продукти грешно се считат за диетични

4167
Тези продукти грешно се считат за диетични
Снимка: iStock/Guliver

Не бива да изпадате в крайности, ако искате да се отървете от наднорменото тегло или да се радвате на изваяна до съвършенство фигура. Но също така трябва трезво да прецените ситуацията и да разберете, че не всички полезни продукти са чак толкова безвредни и диетични. И като цяло, във всичко е необходима да се спазва някаква мярка.

Сирене

Ето как да съхраняваме храната по-дълго време в перфектно състояние

Отделните храни имат срок на годност, с който трябва да се съобразите, за да хапвате винаги прясна и свежа храна, която да е запазила с...

Твърдото сирене съдържа около 40% мазнини на всеки 100 г. Колкото и да е странно, продуктът, който се рекламира, че е без мазнини, има почти същите показатели. Поради това се препоръчва да се консумират не повече от 100 г сирене на седмица и за предпочитане приготвено на базата на козе мляко.

Вино  

Дори чаша сухо бяло вино съдържа повече от 100 ккал. Ако по време на моминско парти изпиете бутилка вино с някоя от приятелките си, тогава всяка ще получи около 250 ккал. И в комбинация с десерт, сирене или плодове, вече няма да прилича на лека закуска. Не се сърдете след това на диетата си, вие сте нарушили правилата.

Рулца суши

Забрави да се храниш навън! Приготвяй храната си вкъщи

Днес здравословното хранене добива все по-голяма популярност, което е страхотно. Хубаво е, че можем да отслабнем и да се чувстваме добр...

Рулата, които сме свикнали да си взимаме от суши магазините, не се приготвят от прясна риба, а с добавка на осолени или пушени артикули. Освен това, всяка хапка се потапя в соев сос. Именно тези компоненти задържат водата в тялото. Логично, всички съставки и соевия сос са изключително солени, а това е особено вредно за тялото. Всеки нормален човек ще разбере, че няма капка диетична храна. Освен това, по време на приготвянето на рулото се използват майонеза и висококалорична извара Филаделфия. И тук няма нищо диетично. Напротив, калорийната бомба е налице.

Сушени плодове

В допълнение към богатия витаминен състав, сушените плодове съдържат 6 пъти повече калории от пресните плодове. И се ядат като семки. В повечето случаи сушените плодове са и захаросани, а това ги прави още по-калорични.

Тофу

WWF: Човечеството изхвърля 40% от храната си

Обемът на изхвърляната храна вече е достигнал около 40%, което изостря необходимостта от по-рационално използване на ресурсите на Земят...

Популярното сирене Тофу съдържа 60 калории на 100 г продукт. Този деликатес, обаче, има едно тайно свойство - тофуто има способността да абсорбира всички мазнини от храните, които ядете. Преработката на храни е бавна, така че всички нездравословни вещества имат време да бъдат добре усвоени и разпределени в проблемните зони, а вие искате да избегнете точно това, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com