Тези растения ще ви спасят от стреса

2095
Тези растения ще ви спасят от стреса
Снимка: iStock/Guliver

Красивото разцъфтялото се цвете винаги предизвиква усмивка на лицето ни. Дали ще го видим, прибирайки се към вкъщи, или ще се насладим на собствената си рожба, отглеждана толкова внимателно в саксия на терасата, няма значение. Цветята са радост. Те имат и други сили, които са добра причина да ги отглеждате у дома, ако все още не сте отворили дома си за такъв обитател. Има растения, които могат да ви спасят от стреса и тревожността. Те ще ви осигурят чист въздух, позитивна енергия и добро настроение. Щом ви стане тъжно, просто им се порадвайте. Нека видим кои са.

Лавандула – тя има характерен аромат, който вероятно познавате, тъй като екстракт от цветето или етеричното масло често се среща в различни продукти за разкрасяване, както и в ароматерапията. Лавандулата има силата да ви помогне при проблеми със съня, да ви освободи от чувството за тревожност, да успокои нервната система. Чудесен лек при депресия. Тя е непретенциозна, що се отнася отглеждането ѝ. Може да я поставите на нощното шкафче, на прозореца или на масата в хола.

Ето как да се справите със стреса бързо и лесно

Изграждането на устойчивост по време на стрес е по-важно от всякога. Стресът е физическото или емоционалното напрежение, което изпитват...

Оградена Драцена – съществуват различни сортове Драцена, всички красиви и излъчващи положително въздействие върху здравето и настроението. Специално този обаче, цъфтящ в красиви лилави цветове, ще ви помогне да отпуснете ума си и да се освободите от силния стрес, който дебне от всеки ъгъл.

Розмарин – безспорно една от причините да го отглеждате в домашни условия, би била, че винаги ще има свежа подправка под ръка за овкусяване на ястията, които приготвяте. Освен това, розмаринът е много интересно и красиво растение, което цъфти в лилави, сини и бели цветове. Може да се гледа в градината или вкъщи в саксия. Не се нуждае от специални условия, иска умерено поливане и светлина. Изключително полезен е и чаят с розмарин. Дали ще си направите такъв, или просто ще се порадвате на красиво цъфналото си цвете, няма значение – при всички случаи стресът ще стои далеч от вас, заместен от добрата нагласа към живота и всичко случващо се в него.

Жасмин – невероятно красив със своите богато отрупани бели цветове. Може да го отглеждате като градинско или стайно растение. Ако изберете втория вариант, си пригответе по-голяма саксия, защото жасминът спада към рода храсти. Поставете го на слънчево място, за да ви радва и зарежда с позитивно настроение по-дълго време.

Изводът от казаното дотук – вземете си растение, за да преборите стреса. Толкова лесен и приятен начин за разтоварване на ума и тялото.

5 неща, които ще ви помогнат да се справите със стреса

Изграждането на устойчивост по време на стрес е по-важно от всякога. Стресът е физическото или емоционалното напрежение, което изпитват...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com