Тези всекидневни навици удължават живота

10000
Тези всекидневни навици удължават живота
Снимка: iStock/Guliver

Британски учени назоваха три всекидневни навика, които са способни да намалят риска от възрастови заболявания и да удължат живота, пише Daily Express.

На първо място учените препоръчват да не се злоупотребява със захар. Нейната висока консумация може да предизвика възрастови заболявания на сърдечносъдовата система и диабет. Намаляването на съдържанието на захар в храната ще помогне да се забави стареенето, да се предотвратят нарушения в метаболизма и да се подобри общото здравословно състояние.

ТОЗИ плод бори тромбите в кръвта и гарантира дълголетие

Този плод е ценен не само заради вкуса си, но и заради положителните си ефекти върху здравето. Съдържа голям брой полезни вещества, кои...

Д-р Дейвид Синклер съветва да се приемат по 1000 мг от антиоксиданта ресвератрол. Той се съдържа например в червеното вино и някои други продукти и се смята за естествен помощник в забавянето на процеса на стареене. Освен това ресвератролът помага в борбата с рак, диабет, болестите на сърцето и затлъстяването.

Зеленият чай удължава живота. Ето как

Още учените препоръчват да се приема витамин D, тъй като неговото ниво на съдържание в организма е обратнопропорционално на риска от смърт. Той удължава живота и снижава риска от възрастови заболявания. Организмът го изработва при попадането на преки слънчеви лъчи върху кожата. Но в периода от октомври до март хората не го получават в достатъчно количество, затова е необходимо да се приема във вид на таблетки.

По-рано учените от университета в Сидни установиха, че диетата може да бъде по-ефективно средство за профилактика на диабет, инсулт и сърдечни заболявания в сравнение с лекарствата. Изследователите са открили, че най-голямо въздействие върху черния дроб оказва балансът на микроелементите и калоричността. Освен това употребата на белтъчини и високото количество калории влияе силно не само на метаболитните пътища, но и на фундаменталните процеси, контролиращи функционирането на клетките.

Най-добрите храни за закуска, които забавят стареенето

Диетолози споделят кои обикновени продукти могат да станат част от здравословната ви закуска. Те са добри за целия организъм, както и с...

Проучване: Грижата за внуците удължава живота на бабите и дядовците с 5 години

При високо ниво на консумация на белтъчини се развива окислителен стрес, когато се произвеждат по-голямо количество активни форми на кислорода, увреждащи клетъчните мембрани, белтъците и ДНК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com