Тито убил Сталин?!

21105
Тито убил Сталин?!

В Словения тези дни излезе най-новата биография на Йосип Броз-Тито, чийто автор е историкът Йоже Пировец, съобщават световните медии. Според него не е изключено инсултът, станал причина за смъртта на Сталин, да е предизвикан от наемен убиец, който е бил изпратен от югославския диктатор, предава "Гласът на Русия", цитиран от КРОСС.

В полза на тази версия свидетелстват новооткрити архивни материали. В едно от последните писма на Тито до Сталин буквално се казвало, че на югославския ръководител "нямало да му са необходими много опити, за да убие Сталин. Бил му достатъчен само един", отбелязва Пировец.

Според него, досега са били известни най-малко 22 опита за убийство на Сталин, сред които има и истински куриози, като например получен подарък "кутия за скъпоценности", която при отварянето си изпускала нервно-паралитичен газ. 

Освен това, в книгата се описват и подробности от последните дни от живота на Сталин, които, според историка, са доста подозрителни и също могат да свидетелстват в полза на версията за убийството на Сталин.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com