ТОП 10: Алкохолните напитки според тежестта на махмурлука

38852
ТОП 10: Алкохолните напитки според тежестта на махмурлука

Представяме ви класация на алкохолните напитки според тежестта на махмурлука. Напитките са подредени, като е започнато от тези, предизвикващи най-безобидни последствия до тези с най-тежки, пише chronicle.bg.

10. Водка

Водката има минимум вредни добавки, оцветители и токсични вещества, така че на сутринта погледът ви ще е чист като нейния състав. Ако пиете правилно, на сутринта ще се събудите в постелята си, а не в интензивното. Тук не коментираме случаите с жестоки ментета, при които несъбуждането се осъществява в моргата. Не пийте бира с водката, защото на следващия ден ще се срамувате от снимките.

И най-много алкохол пият в...

Литва е на първо място в света по употреба на алкохол. Това заяви представител на Световната здравна организация. Служителят на СЗО Гау...

9. Джин

След пиенето на качествен джин нищо лошо не може да ви се случи, освен ако не сте изпили сами бутилка. Разбира се, трябва да се купува от доказано място, за да не се превърне потребителят в джин, обитаващ вълшебната бутилка. Тази напитка прави човека тъжен, безочлив и груб, така че внимавайте с поведението си, ако не искате да бъдете изхвърлен от охраната на боклука. Въпреки че, ако ви изхвърлят, на сутринта можете да се поотупате и да отидете на работа.

8. Бяло вино

Ако пред вас има бутилка с дбро бяло вино и вие се колебаете дали да пиете или да не пиете, направете избор в полза на пиенето. Утре ще изглеждате бодро и свежо и никой няма да се съмнява във вашата порядъчност. Във виното има много полезни вещества, които убиват вирусите и бактериите. Наистина , за виното в „чантичка”, което е с неясен произход, това не се отнася. След бутилка качествено вино ще сте романтична личност, която се смее и забавлява околните. А ако са две – на следващия ден ще гледате света с очите на модернист.

7. Коняк

Ето кой е най-опасният коктейл

Комбинацията от енергийна напитка и алкохол води до сериозни травми, твърдят канадски учени. Такъв коктейл кара сърдечния мускул да се...

В избора на коняк е лесно да се направи грешка. За да бъде наистина добър, трябва да е бил поне две години години (в идеалния случай – 10-25 ) в дъбови бъчви, оборудването за неговото производство е наистина скъпо. Некоректни производители създават подобие на коняк с помощта на оцветители и добавки. Ефектът от тази течност ще се помни дълго време, особено ако сте хапвали с него кисели краставички. Ако добавите лош коняк в горещо кафе, ще се отровите с тази смес само с няколко глътки. С кафе можете да пиете само хубав коняк.

6. Бира

Някои твърдят, че бирата е причината за най-лошия махмурлук в живота им. Бирата се счита за „светла“ напитка, ако няма много „престараване“ с нейното дозиране. Първоначално изглежда, че ефектът от консумирания алкохол е незначителен. Но когато пенливата течност започне да се смесва с вино, водка и друг алкохол, резултатът е непредсказуем. В истинската бира има само вода, хмел и малц. Ако на етикета са посочени химически добавки, сиропи и настойки , утре ще лежите на дивана, покрили главата си с възглавница и ще се наричате с грозни имена.

5. Ром

С една добра бутилка ром, незаменим символ на волен пиратски живот , ще се чувствате като истински Джак Спароу. Проблемът с рома е в това, че за производството му се използва много захар, която се отразява зле на организма и допринася за мигрена, продължаваща цяло денонощие след партито. За да се намали въздействието на алкохола, изберете светъл, ясен ром – той има по-малко добавки, отколкото другите видове.

Алкохолът ни прави по-привлекателни, вече потвърдено и от учените

Да, вече го доказаха. Всеки търсач на любовни приключения подкрепя тезата, че алкохолът определено разкрасява хората. Можете да стоите ...

4. Тинктури ( „Becherovka“, абсент и др.)

Колкото по-чист е алкохолът, толкова е по-малко опасен. Съставът на тези напитки включва ароматни билкови тинктури, масла, екстракти от билки и високо съдържание на етанол. Ето защо човек трудно усвоява абсент ,“Becherovka“ и подобни. Спомнете си, че наименованието на стихотворение е „Покани ме дяволът, старият дявол, в дома си на чашка абсент”….за ангели и дума не става. Не прегръщайте тъмната страна!

3. Червено вино

Червеното вино е незаменим атрибут на романтичната история. След няколко чаши ще ви харесват експерименталният джаз, съвременната литература и изкуството на авангарда. Ако пиете повече отколкото сте искали, следва мъчително ставане през нощта, неутолима жажда и пълен недостиг на сили да изключите алармата. Слънчевата светлина съвсем не е това, от което се нуждаят очите. А в офиса ще ви атакува депресивен екзистенциализъм ( „Защо живея?“, „Какво правя в тази работа за втора поредна година?“). Умора и чувство на слабост – това са симптомите на винения махмурлук. Последиците от лошото вино ще отшумят три дни по-късно, а от доброто – след един ден.

2. Уиски

5 храни, които да не ядете преди напиване

Ще ви запознаем с 5 храни, които да избягвате, ако не искате сутринта да имате най-лошия махмурлук или да сте първият, тръгнал си от ро...

Смята се, че корените на напитката са от периода на древна Месопотамия (около 2 000 години преди новата ера). Някои твърдят, че тя е създадена през първи век от александрийските гърци. Прелестите на напитката са били забелязани от древните монаси, които я ползвали като лекарство. Каквото и да е, сега свързваме уискито с британските баровете, където алкохолът се лее като вода. Това питие трябва да се поема бавно, с удължаване на удоволствието, на малки порции. Ако вашата цел е да изпиете цяла бутилка самостоятелно или с друг алкохол, на сутринта ще проклина деня, когато са родени. В уискито има много добавки и масла, които са вредни за черния дроб и целия организъм.

1. Шампанско

Шампанското има мехурчета от въглероден диоксид, които допринасят за мигновено усвояването на алкохола в кръвта, така че шампанското е лидерът на хит парада на махмурлука. Най-зле от всички на сутринта ще бъде този, който е изпил шампанско повече от възможностите си . Дълго и мъчително главоболие, сухота в устата, гадене, депресия, страх от ярки светлини и силни шумове – това не изчерпва списъка на нещата, които ще ви правят нещастни на следващия ден. Смесете шампанско с бира, вино или водка, ако искате да се самоубиете или да превърнете живота си в истински ад за няколко дни. В заключение можем да ви кажем, че е добре да пиете „с мярка и удоволствие”, но ако вашата мярка е „кило, канче и бурканче” – добре, въпросът е тя да не е „до посиране”. Сега вече имате и скала на махмурлийското страдание.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...