Топ 10 амулета, които носят здраве, щастие и благополучие в дома ви

5409
Топ 10 амулета, които носят здраве, щастие и благополучие в дома ви
Снимка: iStock/Guliver

Амулетът често е бъркан с талисман, но разликата се крие в това, че амулетът е пасивен предмет и действа докато го носим, то талисманът изисква търсене. От векове амулетите са служили на хората за да ги предпазват от зли очи и сили, срещу магии, злоба, завист и негативна енергия.

Амулетите може да ги държите както във всички помещения на жилището си, така и да ги носите непрекъснато със себе си. Например, подкова над входната врата или глава чесън, която трябва да скриете някъде, е за изчистване от негативната енергия в дома ви. Твърди се, че глава чесън в леглото може дори да предпазва от кошмари. На сутринта, разбира се, не се консумира.

За да имате благополучие в дома си, трябва да сложите и кръгло огледало в дървена рамка. Когато в дома ви цари любов и разбирателство, то ви връща с отразяване на същата хубава енергия. Затова - не се карайте пред огледало, не заставайте сърдити и в лошо настроение пред него.

Амулети, които ще ви помогнат при дълги пътувания

1. Хаванче

Хаванчето е не само уред, но е и ценен амулет. Как действа: чукчето, което използваме, е символ на мъжката сила, а купата символизира женската. Когато тези две части действат заедно, те привличат хармонията в дома ви.

2. Метлата е амулет

Става въпрос за класическите сламени метли, а не за тези, които в момента се предлагат в повечето магазини за домашни потреба. Ако сложите сламена метла, но задължително със сламата нагоре, тя ще предпазва дома ви от болести и ще привлича късмета в него. Задължително е и метлата редовно да бъде почиствана.

3. Стръкчета сухи билки и подправки

Класически амулет в кухнята. Можете да ги окачите над вратата си. Стрък от изсушени дафинови листа, вързани на връв глави чесън, изсушени чушки или глави лук. Подобни амулети винаги се поставят или над вратата на помещението, или в ъглите на кухнята.

4. Пресни билки

Има много ароматни и магични билки. Може да ги отглеждате в кухнята си, стига да имате прозорец в нея. Билките могат да се превърнат в амулети. Това са дафиновият лист, риганът, босилекът и розмаринът.

5. Розмарин в саксия

Самите билки образуват обилна и богата надземна част, която се превръща в мощно средство за предпазване на дома ви от лоши сили. Всички гореизброени билки са символ на хармонията, щастието и любовта в семейството.

6. Заешко краче

Заешкото краче е един от най-популярните амулети. Освен че се носи за късмет, то може да донесе и здраве. Здравите задни крачета на заека стъпват на земята преди предните, а това го смятали за магическо създание. За да ви донесе здраве и късмет, то трябва да бъде лявата задна лапичка на зайче, убито при пълнолуние от кривоглед човек.

Тези 6 амулета носят щастие и отварят всички пътища

7. Слонче

Слонът е символ на мъдростта, късмета и лоялността. Той живее дълго и е много мощно създание. Тези качества могат да се предадат и на вас, ако носите талисман с висулка под формата на слон.

8. Делфинче

Делфинът е истински експерт по комуникация. Едно от най-интелигентните същества на планетата. Фигурката или само изображението на делфин ще ви помогне да изразявате мислите си по-сполучливо и да се наслаждавате на живота.

9. Лъвски зъб

Лъвски зъб се носи за смелост, тигровата кожа или мечият нокът пък вдъхват сила. В миналото децата връзвали за колелата си лисича опашка, за да ги направят по-бързи.

10. Хлопатари и камбанки

За да изгонят злите сили хората връзвали на конете и на вратите хлопатари и камбанки. Преди векове подобни амулети носели и пътешествениците, дебнати от какви ли не опасности по чуждите земи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"
Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Не всички продукти са еднакво полезни. Яна Степанова, диетолог, експерт по хранене и фитнес гуру, ни разказва за своя списък от забранени храни. Пшеница Първото...