Топ 10: как да избелите зъбите у дома

7048
Топ 10: как да избелите зъбите у дома
Снимка: iStock/Guliver

Снежнобялата холивудска усмивка е мечтата на всяко момиче. Има много продукти на пазара в наши дни, които ви позволяват да избелите зъбите си у дома.

Някои препоръки дават практически резултати, други имат малък или никакъв ефект. Кои рецепти са ефективни и кои не? Как можете да избелите зъбите си и какво уврежда емайла? Сега ще отговорим на тези и други въпроси.

В какви случаи е невъзможно избелването на зъбите?

Дори когато използвате най-нежните средства, не се препоръчва да избелват зъбите си у дома:

- хора със свръхчувствителност;

- притежателите на коронки и пломби на предните зъби;

- хора със сив нюанс на зъбния емайл.

В първия случай болезнените усещания с висока чувствителност могат просто да надхвърлят прага на болката. Следователно няма да може да издържите физически на тази или онази избелваща процедура.

В случай на коронки и пломби дори най-скъпите и ефективни средства няма да работят. В най-добрия случай зъбите само ще са избелени, а имплантите ще останат в същия цвят. Също така въпросът как да избелят зъбите се задава от притежателите, чийто емайл не е жълтеникав, а по-скоро сив. При тях процедурата няма да работи за постигане на желания резултат у дома. Това е така, защото подобен нюанс се появява по различни причини, които могат да се установят само в клиниките.

10 начина да избелите зъбите си у дома

Най-често, в търсене на холивудска усмивка, хората не бързат да отидат на зъболекар. Като правило всичко се свежда до избелване на зъбите у дома. Тук е мястото да се отбележи, че всеки от методите може или не може да бъде подходящ за всяко конкретно момиче.

Бабини рецепти за избелване на зъбите у дома:

1. Ягоди. Това е сезонен метод. За целта смелете няколко зрънца с брашно и нанесете, върху зъбите си. Задържането на тази смес се прави за около 30 минути. После изплакнете устата с вода. Повтаряйте процедурата по 2-3 пъти седмично, през целия сезон.

Направете зъбите си по-бели само за 2 минути

Добре поддържаните, снежнобели зъби са мечтата на всеки човек. Но някои навици, храни и напитки влияят на зъбния емайл по такъв начин, ...

2. Въглен. Звучи малко странно. Въпреки че въгленът е отличен почистващ и избелващ агент. В Индия все още се използва вместо паста. Натрошете една таблетка, навлажнете с вода и нанесете върху четка за зъби. Дръжте за около 30 минути. Изплакнете с вода или изчеткайте с обикновена паста за зъби.

3. Лимонов сок. Съставът на продукта, базиран на него, включва също сода и сол. Разбъркайте с щипка насипните вещества с малко количество сок до гладкост. Нанасяйте редовно върху зъбния емайл. Този метод може леко да увреди, поради контакта с кристалите сода, а лимоновата киселина да провокира чувствителност.

4. Ябълков оцет. Счита се за един от най-ефективните методи за избелване. Сравняват го дори с професионален подход. Честата употреба обаче може да увреди емайла. Затова и редовното използване с ябълков оцет не е желателно.

5. Моркови. Не са най-ефективното средство, но най-безопасното. Морковите са без киселини, както е в случая с лимон или оцет. Полезните им качества са неоспорими и може да се използват редовно.

6. Черен шоколад! Черният шоколад, освен всичко друго, съдържа вещества, които укрепват зъбния емайл. И тук основното е да не изневерявате и да не ядете млечен или бял, като заместител. Няма да ви е от полза.

Тази напитка буквално разрушава нашите зъби, вижте коя е тя

Всеобщото схващане е, че най-вредните напитки за нашите зъби са газираните. Това обаче се оказа грешно, според учените от от университе...

7. Млечни продукти. Класическият набор от "мляко", присъстващ в ежедневната диета, може да допринесе за избелването на зъбния емайл.

8. Дъвка. Дъвките без захар с избелващи частици са чудесно допълнение към вашата холивудска усмивка. Не забравяйте, обаче - най-добре да не консумирате на празен стомах. Рефлексът на дъвчене води до производството на стомашен сок, който ще корозира стените на стомаха.

9. Избелващи пасти за зъби. Разбира се, няма да постигнете незабавни резултати от използването им. И все пак, при редовно приложение е напълно възможно.

10. Професионални инструменти. Най-ефективните средства в  домашни условия за избелване на зъбите са плочите за избелване на зъби. Това е доста скъпа, но много оправдана покупка.

Не забравяйте, че основното е да намерите своето собствено лекарство. И помнете: това, което е добро за един човек, е безсмислено за друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com