Топ 6 на българските градове и места в близост до море с планина

5315
Топ 6 на българските градове и места в близост до море с планина
Снимка: БГНЕС

Ако има по-вълнуващо място от морския бряг, наситен с аромата на лято, то това е място, съчетаващо в едно свежестта, дебелите сенки и боровия аромат на гора с шума на вълните и вкуса на прясна риба. Възможно ли е да се насладите едновременно на планина и морска почивка? България е богата страна в това отношение, не един и два са градовете или местенцата, които ви поднасят гората и морето в едно, за да изживеете всеки миг пълноценно. Ако и вие искате да съчетаете морската си почивка с предимствата на планината, препоръчваме ви някои от българските градове в близост до море с планина.

Кои населени места се определят като малки градове в България?

Българските градове в близост до море с планина – нашите топ 6

1.  Арапя

Признато като едно от най-красивите и недокоснати от човешка ръка места, Арапя привлича с комбинацията от свежа борова гора и чист като сълзица морски бряг. Това е тайната, в която се крие притегателната сила на Арапя. Любителите на природата и търсещите спокойствие и досег с нея по време на почивката си, избират именно Арапя за своето лятно удоволствие, далеч от цивилизацията и хаоса, но с всички възможни удобства.

2. Силистар

Приказно кътче, докосващо едновременно сините води на морето и зелената прегръдка на Странджа планина, попадащо в защитена територия – природен парк „Странджа“, което придава допълнително очарование на мястото, предимства и гаранция, че е съхранено от грубата намеса на човешката ръка и цивилизацията. Гората започва буквално от плажната ивица, посипана със златен пясък, и е дива и преизпълнена с птичи песни – като в сбъдната мечта. Диво и красиво – Силистар е магия, която трябва да преживеете, а не просто да прочетете за нея.

Топ 10 най-запазени средновековни градове в България

3. Приморско

Един от четирите града, разположени в Странджа планина, Приморско предлага едновременна наслада от магическата планина и морето в едно. Приморско е голям и добре устроен общински център, във вътрешността на който ще откриете всички съвременни удоволствия за приятна морска почивка, а в покрайнините му има плажове, зад които вместо бетон и хотели се разкрива безкрайна гледка към дивата планина. Синьото море пред вас, докъдето и стигат очите, и зелените гори зад вас, разделени от златен пясък – усещане за Рай, за безвремие, за нереална красота, която препоръчваме да видите с очите си, защото е трудно да бъде пресъздадена със силата на думите.

4. Ахтопол

Ахтопол също е един от само четирите града, които може да откриете в Странджа. Три от тях са и морски градове, а Ахтопол е именно единият. Ако свободното ви време през лятото е кът и никога не е достатъчно за почивка и на море, и на планина, не правете компромис със себе си и с избора си, съчетайте ги тук и сега.

Кои са най-новите градове в България?

5. Царево

История, култура, спокойствие, море и планина – Царево е избор за семейства и за хора, обичащи природата, търсещи ново и различно усещане, за което допринася именно досегът с морската шир и Странджа планина в едно.

6. Село Рогачево

Отправяме се в противоположна посока и от южното Черноморие щурмуваме Варненско – на север, за да се насладим на комбинацията от море и зелена смесена планина. Село Рогачево ни предоставя именно това. Близо до град Варна и цивилизацията, но достатъчно далеч, за да ни осигури онова непознато, мечтано и различно лято, което няма да забравим. Селото е известно и с уникалния си климат, допринасящ за подобряване на общото здравословно състояние.

Сега е моментът да помислите за своето лято. Кое приказно място избрахте?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 стайни растения тайно ще излекуват болестите ви

При бронзовост по доматите - ето какво можем да направим!

7 начина, по които горещото и влажно време влияе на здравето ви

Говеждо месо Кобе, шафран, трюфели: Кои са най-скъпите храни в света?

Как се пише: продължавам или продалжавам?

Ако видите това петно върху ягодата, по-добре изхвърлете всичките

Не ги замразявайте: тези продукти губят всичките си качества

Полезно или вредно е да седим на пода?

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Как да разберете дали имате цьолиакия или непоносимост към глутен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com