Уникалните свойства на един чай срещу рака и сърдечните заболявания

25460
Уникалните свойства на един чай срещу рака и сърдечните заболявания
Снимка: iStock/Guliver

С възрастта рискът от опасни заболявания се увеличава. Различни заболявания, които засягат най-важните органи и системи на човешкото тяло, могат значително да сведат до минимум шансовете за по-голяма продължителност на живота. В допълнение към полезния начин на живот, включващ здравословно хранене, ползотворен сън и редовни физически упражнения, медиците смятат, че е нужно да предпочетете най-здравословните храни и напитки.

Един от тях е билковият чай ройбос, който има в състава си много антиоксиданти, витамини, минерали и полифеноли. Направен е от южноафриканско растение. Този чай е без кофеин и нивото на танин е ниско. Ройбос помага за намаляване на риска от свързани с възрастта заболявания и удължаване на живота.

1. Чай против рак

Билковата напитка има в състава си кверцетин. Предписва се под формата на капсули за пациенти, борещи се с рак. Ройбос усилва образуването на здрави клетки и убива раковите клетки, унищожава свободните радикали и възстановява увреждането на ДНК, инхибира растежа на туморите. Той насърчава производството на антитела, които правят имунната система стабилна.

2. За здравето на сърцето

Учените проведоха проучване, като тестваха реакцията на организма на 40 души, пили ройбос в продължение на 6 седмици. Резултатът е значително подобрение на липидния профил и редокс процесите, свързани със сърдечни заболявания. Знае се, че оксидативният стрес провокира развитието на сърдечни заболявания, диабет и други.

3. Помощ в борбата с диабета

Чаят Ройбос има в състава си аспалатин, който помага да се свалинивото на кръвната захар. Изследване, публикувано от Националната библиотека на здравеопазването на Великобритания, анализира въздействието му върху хипергликемията и нарушения глюкозен толеранс при диабет тип 2. Опит с мишки показва, че напитката спомага за значително понижаване на нивата на кръвната глюкоза и подобряване на поносимостта към това вещество.

4. Наличието на витамини и минерали

Напитката е известна с голямото си съдържание на витамин С, което намалява риска от настинки, грип и укрепва имунната система. Също така ще помогне за повишаване нивата на мед, цинк, калций, манган, магнезий, калий в организма, които помагат за поддържането му в най-добра форма.

Съществуват стотици видове билки и подправки, от които може да се прави чай. Някои тях обаче са особено здравословни. Учените говориха за чайове, които е най-добре да се пият за поддържане на здравето и укрепване на организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com