Управлявайте цъфтящите краища с тези 5 домашни средства

1838
Управлявайте цъфтящите краища с тези 5 домашни средства
Снимка: terribileclaudio / Pixabay

Разделените краища е един от най-честите проблеми, с които се сблъскваме. Някои вътрешни причини като недостиг на минерали, витамини и диета могат да имат отрицателно въздействие върху качеството на косата ви, което на свой ред ги прави слаби и причинява цъфтящи краища.

Всички ние обичаме косите си, но какво ще стане, ако те не изглеждат добре заради цъфтящите краища? Разделените краища се случват, когато външната кутикула на косъма се откъсне от основния вал, което води до счупване. Разделеният край може дори да се простира към корена, ако не се лекува навреме. Косата ни трябва да се справя с множество проблеми всеки ден като топлина, прах, замърсяване, химикали, увреждане от слънцето и какво ли още не. Разделените краища е един от най-честите проблеми, с които се сблъскваме. Някои вътрешни причини като недостиг на минерали, витамини и диета могат да имат отрицателно въздействие върху качеството на косата ви, което на свой ред ги прави слаби и причинява цъфтящи краища.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Но какво ще стане, ако не е нужно да се подстригвате, за да се отървете от тях? Прочетете, докато изброяваме някои невероятни домашни средства за предотвратяване на цъфтящи краища и те също са достъпни:

Масаж с кокосово масло: Кокосовото масло е наистина добро за всички проблеми с косата. Загрейте малко кокосово масло и го масажирайте върху косата си и се уверете, че го нанасяте върху върховете на косата си. Използвайте шапка за душ или малка кърпа, за да покриете косата си и я оставете да действа около 30 минути. След това можете да го измиете. Това ще ви помогне да кондиционирате косата си и ще я направите мека, за да предотвратите цъфтящи краища.

Кисело мляко: Нанесете прясно кисело мляко върху скалпа си за 20 минути и след това го измийте с шампоан. Това ще даде на косата ви така необходимата хидратация. Уверете се, че не прилагате кисело мляко директно от хладилника, тъй като това може да ви причини настинка или замръзване на мозъка.

Направете си у дома: Ефективни маски за коса

Алое Вера: Алое Вера е известно с естествените си овлажняващи свойства. Той е чудесна съставка за осигуряване на здрава коса и външен вид. Масажирането на кичурите на косата ви с естествен гел от алое ще добави влага, правейки я мека и блестяща.

Лайка: Изплакнете хубаво косата си с чай от лайка, за да получите красива коса. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете две пакетчета чай от лайка във вряща вода и след това да ги оставите да изстинат. След като водата абсорбира елементите си, изплакнете косата си с тази вода. Можете да използвате масло от лайка и за масаж.

Яйца: Яйцата са един от най-лесните начини да осигурите на косата си така необходимия протеин. Прилагането на маска за коса, направена от него, ще ви помогне да се справите с увредената коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com