В какъв ред трябва да употребяваме продуктите за коса

2556
В какъв ред трябва да употребяваме продуктите за коса
Снимка: iStock

Маска, шампоан, масло или може би балсам за коса? В какъв ред трябва да се използват тези козметични продукти? Разберете какво означава добре организирана грижа.

Влизането в женска баня е почти като влизане в аптека. Десетки натрупани по рафтовете козметични продукти означават истинска лудост. Струва си обаче да се въведе малко ред в него, което ще се отрази положително върху ефектите от грижите. Неоправдано използваната козметика действа по-слабо, така че не забравяйте за реда, в който ги използвате.

1. Шампоан

Няма съмнение относно тази козметика. Винаги го използваме като първи за почистване на косата от примеси и натрупан себум, но и за улесняване усвояването на хранителните вещества, доставени с балсама, маслото или маската. Понякога шампоанът се използва няколко пъти, например за измиване на маслото, така че си струва да използвате само почистващи продукти с естествен състав, без силни почистващи препарати, алкохоли или консерванти.

2. Масло за коса

Моментът, в който използваме маслото, зависи от очакваните резултати. Ако искаме само да предадем на косата си блясък и да я предпазим от горещия въздух на сешоара, трябва да нанесем малко количество от него върху косата след измиване. Преди измиване можете да го приложите, само когато искате да извършите нощно омазняване. Препоръчително е обаче в този случай първо да измиете косата си, след това да нанесете маслото върху косата и скалпа и накрая да я измиете отново. Примесите могат да попречат на маслото да проникне и да отслабят ефекта му.

3. Балсам за коса

Това продукт е предназначен за защита, изглаждане и разкрасяване на косата след измиване. Винаги нанасяйте балсама след изплакване на шампоана върху мокра коса. В зависимост от вида на балсама, който сте избрали, ще трябва да го изплакнете по-късно. Това е лек продукт, поради което не изисква повторно измиване на косата с шампоан.

4. Маска за коса

Добре съставените маски действат точно като маслата - дълбоко и интензивно. Те обаче трябва да се използват след измиване на косата с шампоан, така че активните съставки да се абсорбират по-лесно в скалпа и косата. В този случай не се препоръчват отклонения от това правило. Маската се оставя за минимум 30 минути и едва след това се изплаква от косата. Предимството на маските е, че те могат да бъдат направени от лесно достъпни домашно приготвени съставки.

5. Ампули и лосиони за коса

Тези два вида продукти се използват само върху скалпа. Обикновено те имат водна консистенция и се абсорбират перфектно, така че можете да ги нанасяте след измиване на косата и не е необходимо да ги изплаквате отново след това. Те се използват последни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com