Винаги ще ни помагат – най-добрите рецепти на Петър Дънов

23306
Винаги ще ни помагат – най-добрите рецепти на Петър Дънов

Мнозина живеят според съветите и рецептите на учителя Петър Дънов. Те са безсмъртни и ще останат завинаги между нас. Най-важното е, че помагат. Вижте някои от неговите рецепти за здраве.

В стъклено шише или буркан сипете зехтин и цветове от жълт кантарион. Затворете с марля и дръжте шишето 40 дни на слънце. Течността ще придобие червен цвят. Прецедете и сипете в шише с капачка. Може да го съхранявате в хладилник до една година. Дори да се появи мухъл, просто го махнете. Има противовъзпалително действие и може да се използва при рани от изгаряне, ревматизъм, натъртване, навяхване, лумбаго, циреи, травми от спорт, кожени алергии, херпес, ухапване от насекоми и други. Може да намажете основата на гръбнака с маслото при нощно напикаване. А ако бебето ви има колики, да намажете коремчето с него.

Може да приготвите разтвор от 50 г жвят от жълт кантарион и 200 мл зехтин. Оставете на слънце за 20 дни и нанасяйте върху рани за бързото им зарастване. Може да се ползва при язви. Помага и лекуване на рани на животно.

Тайната е в лечебното действие на жълтия кантарион, който още от древността е познат като лековита билка. Интересното при него е, че когато се накисне или разреже, става червен на цвят. За лечебни средства се ползват цветовете и листата. Хубаво е да се бере след 24 юни. Билката се ползва прясна или сушена.

Жълтият кантарион е чудесен за заздравяване на рани. Може да се прилага вътрешно и външно. От него могат да се правят масло, чай и тинктура. Има противоглистно, противобактериално, пикочогонно и нервноуспокоително действие. Ако залеете кофа стръкове от билката с вода и оставите да престои за нощ, после кипнете и се изкъпете с нея, действа страхотно.

Най-често се среща чаят от жълт кантарион, който се приготвят като се попари 1 ч.л. от билката с ¼ л вода. Оставя се да кисне. Може да приготвите и чай като смесите 2 с.л. билка с ½ л вода. След 5 минути варене прецедете и пийте по 100 мл 3-4 пъти дневно, 15 мин. преди хранене.

Препоръчително е да се пие от млади момичета, защото помага за редовния цикъл и развитието на женските полови органи. На ден по две чаши чай е дозата, която е приемлива за момичетата. Готов чай от жълт кантарион може да откриете по аптеките.

Жълтият кантарион има необятен обхват от проблеми, които облекчава или лекува. Сред тях са депресия, акне, безсъние, главоболие, възпалено гърло, менингит, стомашни киселини, жлъчка, ушни възпаления, бяло течение, диария, епилепсия и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com