Високотемпературни термопомпи

1972
Високотемпературни термопомпи
Снимка: Olasufa/Pixabay

Термопомпите вода-въздух биват високотемпературни или нискотемпературни. Високотемпературните термопомпи произвеждат гореща вода, използвайки температурата от въздуха, като загряват повече водата до по-високи градуси в сравнение с нискотемпературните. Те са идеално решение за потребителите на остарели системи за отопление, които се нуждаят от тяхната подмяна за постигане на по-добра енергийна ефективност, но искат да запазят старите радиатори и приемници. Този тип термопомпи извличат топлина от околната среда и превръщат отоплението в екологично, природосъобразно, изгодно, минимизират сметките за електроенергия и спестяват средства на потребителите в дългосрочен план. Първоначалната инвестиция не е малка, но тя бързо се възстановява благодарение на намалените сметки за ток.

Как да минимизираме първоначалната инвестиция?

Високотемпературните термопомпи не са евтини. Възможно е да спестите разходи, ако вече имате система за отопление и запазите старите радиатори. С прилагането на високотемпературни термопомпи потребителите могат да спестят средства, използвайки старите радиатори и тръбопроводи с новата термопомпа. Това позволява да се постигне енергийна ефективност с възможно най-минимално първоначално вложение. Температурата на водата на изхода при високотемпературните термопомпи е около 65 °, което ги прави удачни за високотемпературни радиатори като чугунените, с които работят старите системи за отопление. Това прави този тип термопомпи – високотемпературните – по-добър избор за хора, ползващи стари системи за отопление с налични предаватели, от нискотемпературните. Ако обаче ще се изгражда инсталация от нулата, по-добър избор и по-ефективен вариант са нискотемпературните термопомпи, поради по-високата им енергийна ефективност.

Възможности на високотемпературните термопомпи

Съществуват различни модели, които предлагат различни възможности и екстри на потребителите. Съответно цените им също се различават съществено. Съвременните модели осигуряват вряща вода дори при температура на въздуха -20 градуса и съумяват да предложат и ниски нива на шум, което ги прави подходящи за всички сгради, където тихия режим на работа е от съществено значение. Съществуват модели, които се използват само за отопление и топла вода, както и модели, които могат и да охлаждат. Съвременните модели са подходящи не само свързване с  радиатори, но са удачни и за жилища или друг тип сгради с подово или стенно отопление. Благодарение на иновациите в технологиите може да се насладите на удобството на високотемпературни термопомпи, позволяващи дистанционно управление от смарт телефон или таблет. Удобство предлагат и моделите с вграден бойлер. Консултацията със специалист по темата, преди да бъде извършена покупка на термопомпа, е добра идея, позволяваща най-високоефективен и изгоден избор, който да отговори максимално на нуждите и очакванията на потребителя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com