Вкусен бърз кейк с маскарпоне, банани и кокос без печене

14592
Вкусен бърз кейк с маскарпоне, банани и кокос без печене
Снимка: iStock

Бързите кексове без печене са богати на аромати и вкус, полезни за здравето, тъй като съдържат по-малко калории и вредни мазнини и повече плодове. Приготвят се лесно и без да са необходими особени кулинарни умения.

Не съдържат сложни, скъпи или редки продукти и лесно може да заменяте съставки в тях според това с какви разполагате, а и за да промените вкуса и да приготвяте различна и оригинална сладка наслада всеки път. Днес рецептата е за кейк без печене с банани, маскарпоне и кокос.

Ефектно мраморно руло - перфектен коледен десерт!

Продукти: 800 г брашно 6 с л захар 20 г мая 1 яйце щипка сол 50 г разтопено масло 350 мл топло прясно мляко Сладко и нежно руло...

          Необходими продукти:

  • пакет бисквити – около 250 г – могат да бъдат обикновени, без захар или пълнозърнести, ако се грижите за фигурата си, или чаени, шоколадови и други по ваш избор, ако нямате подобни притеснения,
  • кафява захар – 20 г,
  • 60 г маскарпоне,
  • 4 банана,
  • 60 г кокосови люспи,
  • 2 големи лъжици какао,
  • 1 лъжица мляно кафе,
  • 100 мл прясно мляко

        Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават и смилат. Към тях се добавят захарта, кафето и какаото. Пасират се два от четирите банана и се добавят към сместа. Постепенно и с бъркане се прибавя млякото. Необходимо е да се получи  смес, която по консистенция наподобява тесто и може да се разточва. Ако е рядка, добавете още бисквити. Ако ви се получи по-гъста от необходимото, може да добавите малко вода.

Полученото тесто трябва да разточите фино и поставите върху лист фолио. В отделна купа смесвате маскарпонето и кокосовите люспи, разбърквате добре и намазвате със сместа разточеното тесто. Останалите 2 банана нарязвате на кръгчета и подреждате отгоре. Остава само да навиете всичко това внимателно на руло и да изчакате да стегне в хладилника за 2-3 часа и вашият вкусен кейк е готов.

Най-вкусното и бързо руло със сладко, готово за 15 минути

Ако сте в очакване на гости, които в последния момент са ви казали, че ще наминат, няма защо да изпадате в паника. Всяка една домакиня ...

Ако не обичате кокос или банани, може да ги замените с други подходящи меки и несочни плодове. Сочните ще направят тестото твърде мокро. Ароматен кейкът се получава и с портокали, подредени върху тестото на мястото на двата банана, като портокалите в случая не трябва да са нарязани на кръгчета, за да не пускат много сок, а се нареждат цели върху тестото, един до друг само на едни ред, преди да го завиете на руло.

Получава се интересен ефект при разрязване. Маскарпонето може да бъде заменено с масло, а прясното мляко с вода. Не се страхувайте да експериментирате със съставките. По-сръчните домакини могат да украсят кейка със сметана, ядливи цветя, да го поръсят с шоколадови или шарени пръчици, дребни цветни бонбонки или пудра захар.  

Да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com