Внимание - чаените торбички могат да бъдат опасни

2071
Внимание - чаените торбички могат да бъдат опасни
Снимка: Pasi Mämmelä / Pixabay

Чаят е една от най-полезните напитки за здравето. Съдържащ билки и подправки, подпомагащи лечението на редица заболявания, или плодове за витамини и свежест, той е ежедневен спътник на трапезата на много хора. Повечето предпочитат чай в пакетчета, който се запарва с вряща вода, като по-бърз и по-лесен за приготвяне, а не билките, които собственоръчно се сваряват.

Прясно сварените билки са многократно по-полезни, тъй като са чист продукт и е ясно какво точно сте сложили в чая си. Това е и по-ароматният и вкусен вариант. Има ли друга причина, поради която да изберете чая, който си варите сами пред купешкия? Опасни ли са чаените торбички и за какво да внимавате, когато купувате чай?

Учени от Канада твърдят, че чаят в торбички може да е опасен за здравето и да увеличи риска от онкологични заболявания, тъй като торбичките съдържат микропластмаса. Полимерните частици в чаените торбички навлизат в организма и въздействат и на червата твърде неблагоприятно.

Историята на торбичките за чай

Техен създател в първоначалния им вариант – копринени торбички – е американският търговец на чай Томас Съливан. Необходими са му били, тъй като клиентите искали да имат възможност да закупят по-малки количества от предлаганите от него кутии. Копринените торбички са идеален вариант и за днес, тъй като не създават риск за здравето за разлика от много други материи и материали, от които се правят пакетчетата.

За какво още можем да използваме чая в домакинството

Чаят се пие почти във всеки дом, защото е втората по популярност напитка в света. Много традиции, особено азиатските, третират процеса ...

Как да избегнете опасността?

За да консумирате чай с билки, полезен и здравословен, а не вода с химия и микропластмаса, внимавайте какъв чай купувате. Брандът трябва да е известен, признат, с традиции в производството на чай, а торбичките да са от естествени материи. Така ще бъдете по-сигурни, че в пакетчетата има именно описание билки, а не кора от дърво и оцветители, премесени са малко билки, събрани неизвестно къде, кога и от кого. Интересувайте се от тези неща, преди да изберете своя чай, ако го пиете с цел подобряване на здравословното състояние. Друг вариант е чаят на гранули, който също се приготвя лесно и бързо.

Най-добрият избор, който може да направите, е чай, приготвен от самите вас, от билки, които познавате и които са диворастящи и непръскани с препарати. Това е най-чистият чай, който ще има най-благотворно въздействие върху тялото ви без риск от негативни последствия. Може да наблегнете и на зеления чай, който има детоксикиращо действие и предпазва сърцето, съдовете, имунната ви система и цялото тяло от свободните радикали.

Що се отнася до плодовите чайове, бъдете още по-внимателни при избора, за да не се окаже, че пиете не плодове, а аромати, оцветители и консерванти. Ако ви се пие плодов чай, може да добавите пресни плодове към прясно приготвения си чай от по-малко ароматни билки. Така ще знаете, че наистина поемате витамини и минерали и правите най-доброто за здравето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com