Връзката ви е токсична, но не я прекъсвате

2217
Връзката ви е токсична, но не я прекъсвате
Снимка: Pixabay.com

Замисляли ли сте се какво кара хората да са нещастни в отношенията си, но да продължават да поддържат връзката си, въпреки всичко.

Оставането в осъзнато токсична връзка е изключително вреден ход. Не е благоприятно и за двете страни във връзката.  Единственото решение е максимално бързо да се освободите от този тежък емоционален товар. Нужна е сила на волята, за да бъде сложен край на една връзка. Често изпитваната болка  ни дава основание да продължим с агонията, в която живеем, вместо да сложим край и да потърсим любовта другаде.

Пет доказани начина да запазите връзката си

Напълно възможно е да запазите връзката си и да преминете на следващият етап: към дълготрайни и пълноценни взаимоотношения. Когато ува...

Съществуват някои причини партньорите да пазят токсичните си връзки, въпреки че знаят, че плащат висока цена, загърбвайки собственото си щастие. Ето кои са те.

Страхът от самотата

Човешкият стремеж към любов и разбирателство, страхът да останем сами неусетно ни карат да взимаме решения за живота си. Ето защо, често това опасение ни принуждава да оставаме с години във вредната за нас връзка, която ни прави изключително нещастни.

Това, обаче, не дава никаква сигурност или утеха, нито желание за ползотворен живот. Ще ви обземе депресия, от която трудно се излиза.

Самочувствието ви е ниско

Какво пречи на зодиите да намерят любовта

Всеки от нас може да бъде самотен, но често това е по наша вина. Астролозите споделиха какви проблеми и черти на характера понякога пре...

Ниското самочувствие се отразява на отношенията с близките, но и на работата, и в обществото. Без самочувствие  не можем да започнем нищо ново. Винаги ни мъчат съмнения, дали заслужаваме нещо по-добро, дали можем да се справим, дали ще сме щастливи. Този измамен комфорт ни вкарва неусетно в още по-голяма дупка на живота. Въртим се в омагьосан кръг, а това ни обезверява допълнително.

Навик

Всички знаем за ефекта на сварената жаба в психологията. Примирението, наблюдавано в този случай, е това, при което човек бавно свиква със ситуацията и не може да излезе от дупката, в която сам пада. Често това не е осъзнато, защото е валиден навика да чувства неприязън и неудовлетвореност.

Считате се за виновни

Токсичната връзка не е такава в своята същност, и точно затова е изключително коварна. Не рядко, когато партньорът е този, който вменява вина за всички несгоди и неразбирателства. Ако още търпите това унизително положение, заради изброените вече причини, то вие сте много чувствителни и търсите грешки предимно в себе си, отколкото в партньора си. Автокритиката е водеща, но не и градивна.

Малките неща, които ще спасят връзката ви

За да върви връзката ви по мед и масло, невинаги е нужно да вършите истински подвизи. Понякога малките жестове могат да сторят истинско...

Убедени сте, че сте сродни души

Въпреки усещането за липса на личен комфорт, че  връзката ви е нещастна, все пак правите опити да я съживите, вярвайки, че този нелек период ще отмине. Не го правете. Това е голяма грешка. Интуицията няма да ви излъже, послушайте я.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето
Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Признаците на лицето са като отворена книга за нашето здраве, като често разкриват фини улики, които могат да покажат основни заболявания. Различните...