Всички говорят за тези 7 съвета за по-добро здраве

8106
Всички говорят за тези 7 съвета за по-добро здраве
Снимка: Pexels

Няколко съвета, които ще ви помогнат да останете здрави и щастливи по всяко време.

1. Четете книги

Прост тест с палеца разкрива скрита аневризма

Скритата аортна аневризма може да се окаже животозастрашаваща. Аневризма на аортата включва образуването на характерна издутина в главн...

Смята се, че ако четете редовно книги, това ще може да помогне за справяне с депресията и за подобряване на комуникативните ви умения. Струва си да се отбележи, че за да има някакъв положителен ефект, вие трябва да четете приятни за вас книги, като е добре да избягвате политиката и новините. Класическата литература е за предпочитане пред новият брой на новинарския вестник.

2. Хранете се бавно

Диетолозите са категорични, че наднорменото тегло често се свързва не толкова с факта, че хората ядат много, а с факта, че ядат бързо и не дъвчат достатъчно дълго храната. Доказано е, че тези, които се хапват прекалено бързо, са по-склонни към преяждане. Това се случва поради факта, че организмът на човек няма време да осъзнае, че се храни, а сигналът за пресищане му идва прекалено късно.

3. Медитирайте на тишина

Лекарите отдавна са на мнение, че медитацията е полезна не само за йогите и привържениците на ориенталските практики, но дори и за най-обикновените хора, които ходят на работа и се претоварват. Проучване, проведено в Харвардския университет, доказва, че 30-минутна медитация на ден гарантирано намалява вероятността от развитие на стрес, повишава емоционалното състояние и влияе положително не само на психологическото, но и на физическото здраве на човек.

Диетолози разкриха по колко ягоди и череши може да консумираме дневно

Ягодите и черешите са не само вкусни, но и изключително полезни. Често прекаляваме с тяхната консумация и дори не си даваме сметка, че ...

4. Компенсирайте дефицита на желязо

Желязото играе важна роля за поддържане на нормалното функциониране на тялото. Умора, загуба на апетит, затруднена концентрация са само част от проблемите, с които се сблъсква човек с дефицит на желязо в организма. Освен това желязото насърчава стабилния метаболизъм и пренася кислород от белите дробове до клетките, така че дефицитът на желязо също може да допринесе за увеличаване на теглото.

5. Изключете телефона или таблета си

Смартфоните са крайно противоречиви. Постоянното им използване може да доведе до последици като повишаване на очното налягане, спазми на очните мускули, стрес, както и развитие на болка във врата и раменете. Мигрената също е факт, защото главата се накланя надолу.

6. Ходете пеша по 21 минути на ден

Доказано: Този навик повишава риска от рак с 20%

Пушенето на повече от пет цигари на ден увеличава риска от рак с 20%, затова е много важно да се води здравословен и активен начин на ж...

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията са установили, че човек на възраст между 18 и 34 години се нуждае от поне 150 минути аеробни упражнения на седмица, за да остане здрав. Ако не можете да прекарате два часа и половина спортувайки, тогава разделете това време по равно за всеки ден от седмицата. Падат се точно по 21 минути на ден. 

7. Прекарвайте повече време сред природата

Намерете време да стоите повече време на открито. Времето става все по-приятно и затова разходките ще ви разтоварят. Както знаете, човек се нуждае от витамин D, а слънцето е основният му доставчик. Освен това, ако разходките са заобиколени от дива природа, това ще доведе до подобряване на различни мозъчни функции и облекчаване на стреса.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...