За да ви е хладно през лятото, пийте тези горещи чайове

3281
За да ви е хладно през лятото, пийте тези горещи чайове
Снимка: Myriams-Fotos / Pixabay

Обикновено в горещите дни винаги наблягаме на студените напитки, които да ни освежат и охладят във високите температури. Но знаете ли всъщност, че консумирането на горещи напитки през лятото има способността да понижи телесната ни температура, което определено ще ни помогне с преживяването през най-топлите летни дни. 

Такива напитки са например топлите билкови чайове, които едновременно с освежаването ще ни предоставят и необходимата хидратация. А в следващите редове може да откриете кои са най-подходящите билкови чайове за охлаждане през лятото.

Чай от бъз

Чаят от бъз е чудесен вариант, защото ни привлича не само с добрия си вкус, но и с многото си свойства - има успокояващ ефект върху нервната система, понижава телесната температура, спомага при проблеми с паметта и концентрацията, главоболие, възпаление на синусите и т.н.

Предимства и недостатъци на зеления чай

Чай от маточина

Маточината е известна билка, която се прилага по най-различни начини в народната медицина. Чаят от маточина през лятото ще спомогне не само за охлаждане на тялото, но и ни дава енергия, стимулира мозъчната функция, има успокояващ ефект върху нервната система, понижава напрежението в тялото. Може да комбинирате маточината с пресен лимон, за да направите напитката още по-освежаваща и тонизираща. Маточината спомага и за успокояване на стомашни раздразнения.

Чай от хибискус

Хибискусът също е небезизвестно растение, което е изключително богато на антиоксиданти. Антиоксидантите се борят отлично с възпаленията и свободните радикали в организма ни, а чаят от хибискус освен тези свойства, има невероятен вкус и аромат и ни действа освежаващо през лятото. Спомага за хидратацията на организма, понижава стреса и подсилва енергията ни. Вкусът му е леко тръпчив, което е дори предпочитано през летните жеги.

Този ЧАЙ е един от най-полезните!

Чай от роза

Чаят от розови листенца е с много приятен аромат и мек вкус, които заедно с това ни снабдяват и с необходимия тонус, както и ефективно охлаждат тялото ни. Освен това този чай съдържа етерични масла, които действат успокояващо на нервната система, борят се със стреса и тревожността и подобряват енергията ни.

Изпробвайте всеки от чайовете през лятото и открийте своя любимец. Разбира се, може да заложите на вече изпробван билков чай, но методът определено е ефективен за разхлаждане през лятото. 

Ако идеята да консумирате горещи напитки посред лято не ви се струва добре и не ви действа, то винаги може да добавите няколко кубчета лед и пресен лимон към вече изстиналия ви билков чай и да създадете една студена, освежаваща и полезна напитка. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com