За какво да внимаваме при избор на хотел?

7615
За какво да внимаваме при избор на хотел?
Снимка: elements.envato.com

В сайтовете за резервация можете да попаднете както на обикновени места за настаняване, така и на 5-звездни хотели с всички удобства. Често обаче хотелите, предлагащи само нощувка, излизат по-скъпо на гостите, ако се сметнат всички странични разходи по транспорт, хранене и забавления.

Ако сте от хората, които предпочитат ваканциите им да преминават гладко, в статията ще ви изброим ключовите неща, на които да обърнте внимание при избора на хотел. 

Удобства

За една безгрижна почивка не е достатъчно хотелската ви стая да разполага единствено с удобно легло и чисти чаршафи. Най-добре е да се спрете на хотел с вътрешен басейн, спа зона, фитнес и други удобства, за които не е нужно да ходите на друго място или да плащате допълнително.

В 5-звездните хотели ще забележите, че обзавеждането е изискано, персоналът е любезен, а чистотата е безупречна. Стаите обикновено се почистват всекидневно, а всяка от тях разполага с тоалетни принадлежности и сешоар. Това ще ви спести място в багажа.

Местоположение

Местоположението зависи изцяло от това, което търсите. Ако искате почивка, която да е далеч от всякакъв шум, можете да се спрете на хотел, намиращ се в покрайнините на някой град.

В случай че търсите красива природа, съчетана с исторически забележителности и много места за забавление, е добре да се изберете на хотел, който е с по-централно местоположение.

Хотелите, разположени извън града, обикновено са по-бюджетни, но не забравяйте, че трябва да си заплащате за пътуванията до града и обратно. 

За децата

Ако искате да прекарате незабравима ваканция с цялото си семейство, то проверете дали хотела, който сте избрали, предлага забавления за децата.

Това може да бъдат:

●      Детски басейн със сплаш зона;

●      Детска площадка;

●      Детски кът;

●      Ескейп стаи;

●      Компютърни стаи и др.

В по-луксозните хотели дори храната е съобразена с нуждите на децата и грамажите, които трябва да приемат.

Хранене

Изборът на вид изхранване също е добре да бъде обмислен внимателно. Ако сте планирали дейности извън хотела, като каране на ски и разходки, не е необходим All Inclusive пакет. Тогава за вас ще е перфектен полупансионът, който ще ви даде свободата да прекарате деня си както и където пожелаете, без да бързате за обяд.

За тези от вас, които търсят релаксираща почивка и биха предпочели предимствата на хотела, All Inclusive пакетът е чудесен избор. Така че преди да направите своята резервация, помислете на какъв тип ваканция сте.

Най-често срещаните опции изхранване са следните:

●      Само закуска;

●      Полупансион, включващ закуска и вечеря. Често е най-предпочитания избор сред гостите, заради свободата;

●      Пълен пансион, който се състои от закуска, обяд и вечеря;

●      All Inclusive, който включва всички хранения, както и кафе и сладкиши и повечето напитки;

●      Ultra All Inclusive пакетът варира в зависимост от хотела. Обикновено в цената са включени допълнителни неща, които иначе биха стрували допълнително.

Вашите собствени критерии

Всеки човек има свои собствени критерии, по които избира мястото си за почивка. Запитайте се какво е важно за вас, с какво бихте направили компромис и с какво не бихте могли.

Физически активните хора например не биха резервирали почивка в хотел, в който няма фитнес или други спортни дейности. Любителите на плуването са на мнение, че хотелът за тях трябва да разполага с хубав басейн. 

Кое е нещото, без което вие не искате да преминава почивката ви?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com