Заредете се с енергия с тези 7 кристала, като ги държите в дома си

6098
Заредете се с енергия с тези 7 кристала, като ги държите в дома си
Снимка: iStock/Guliver

Никой не може да отрече, че кристалите са невероятно красиви. Те са прекрасно допълнение към вашия интериор, тъй като осветяват обкръжението ви със своята ирисцентна светлина и блестящи ефекти. Но знаете ли, че има и кристали, които ви дават енергия? Всъщност всеки кристал има своята символична цел. Независимо дали ви дават малко спокойствие и комфорт, или прилив на енергия и мощ, кристалите са прекрасно решение за да се грижите за себе си.

1. Кварц

Кварцовият кристал е невероятно универсален и всъщност усилва енергията на всеки друг кристал, който може да притежавате. По принцип можете да го програмирате да прави каквото пожелаете, което включва добавяне на сериозна енергия към вашия ден.

Прозрачният кварц може да осигури фокус, да насочи енергията на всички останали кристали, да ви накара да се чувствате по-спокойни и да повиши общата ви енергичност.

2. Рубин

Рубинът е друг силно енергичен кристал, за който се казва, че увеличава притока на кръв, обновява цялостната ви енергия и подобрява издръжливостта ви. Когато използвате този кристал за борба с умората, не забравяйте да го поставите върху сакралната си чакра или коренната чакра. Те се намират под пъпа и в основата на гръбначния ви стълб.

Всяка зодия си има кристал-амулет – вижте кой е вашият

3. Кехлибарен кристал

Как да премахнете негативната енергия с помощта на свещ

Отрицателната енергия постоянно се натрупва в тялото и в дома ни. Един прост ритуал със свещ ще ви помогне да я ограничите и премахнете...

Ако се чувствате някак мудно и просто не можете да се накарате да свършите нещо, кехлибарените кристали са тук за спасяване. Този камък стимулира позитивизма и енергията, като използва силата на слънцето. Перфектен е да се използва енергията му точно преди голям тест в училище или голяма бизнес презентация.

4. Аметист

Аметистът е изключително мощен и подхранващ камък, който буквално създава поле на защитна енергия около вас, когато го използвате. Винаги, когато почувствате, че жадувате за допълнителна доза кофеин или настроението ви е паднало и сте уморени, опитайте да поставите аметистов кристал върху чакрата на челото си - известен още като третото ви око - и постойте в медитативно състояние.

5. Карнеол

Карнеолът е красив кехлибарен камък, който ефективно повишава вътрешната издръжливост и, казано по-просто, може да ви накара да се почувствате живи, когато го използвате. Най-добрият начин да извлечете максимума от този конкретен кристал може да бъде действително да го носите. Твърди се дори, че носен е по-ефективен и от чаша с кафе!

Как да държите негативната енергия далеч от дома си

Вашият дом е вашата крепост и в него не трябва да има негативна енергия. Вярвате или не в енергията, може би сте забелязали, че в опред...

Предизвикайте любовта с този кристал

6. Серафинит

Ако дивата нощ с приятели ви остави изтощени, серафинитът е кристалът, който може да ви помогне да преминете през неизбежния си махмурлук. Вместо да експериментирате с множеството лекарства за махмурлук в интернет, които обещават да ви накарат да се почувствате отново като човек, опитайте да се докопате до кристал серафинит, за да откриете всичките му потенциални свойства за почистване и детоксикация. Няма как да е по-лошо от главоболие.

7. Флуорит

Ако се отправяте към важна среща или просто трябва да се съсредоточите върху обширния си списък със задачи, флуоритът може да ви осигури цялата енергия и производителност, от които се нуждаете. Камъкът с формата на пирамида може да усили всичките ви умствени способности, като излъчва енергия през заострения си триъгълен връх. Изхвърлете кафето и опитайте вместо това опитайте с флуорита - тялото и умът ви ще ви благодарят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com